Sõle raamatukogu avas õmblustoa

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna Keskraamatukogu  Sõle haruraamatukogu pakub võimalust kasutada õmblustuba, kus soovijate kasutuses on lisaks õmblusmasinale suur laud lõigete joonistamiseks ning aurutriikraud. Raamatukogus on võimalik kohapeal kasutada ja koju laenata õmblemisalast kirjandust. Lõigete võtmiseks on raamatukogus moe- ja käsitööajakirjad.

Õmblusruum on kasutamiseks eraisikutele isiklikuks otstarbeks ning selle kasutamine on soovijatele tasuta. Vajalik on eelnev registreerimine, korraga saab end registreerida kaheks korraks nädalas ning kuni neljaks tunniks päevas. Õmblemiseks vajalikud vahendid nagu kalkapaber lõigete võtmiseks, riie, niit jms tuleb teenuse kasutajatel ise kaasa võtta. Õmblustoa kasutamiseks on vajalikud algoskused õmblusmasinaga õmblemiseks.

 „Sarnast teenust pakutakse mitmetes Põhjamaa raamatukogudes. Ka meie soovime õmblustoa avamisega rõhutada raamatukogule iseloomulikku korduvkasutuse ja säästva tarbimise põhimõtet. Samuti kutsume inimesi üles laenama teadmiskirjandust, mis annab uusi oskusi,“ rääkis Tallinna Keskraamatukogu direktor Kaie Holm.

Nii on Sõle raamatukokku oodatud  uut teenust kasutama need, kel õmblusmasinat vaja väga harva ning kel seega isiklikku õmblusmasinat osta pole otstarbekas. Õmblustuba  on võimalus neile, kellele õmblusmasina ostmine ei ole jõukohane.

Õmblustoa avamine on jätkuks Tallinna Keskraamatukogu tegevusele Eestis ebatraditsiooniliste raamatukoguteenuste arendamisel. Nii näiteks on võimalik ühest haruraamatukogust igas Tallinna linnaosas laenata spordivahendeid.

Õmblustoa (Sõle 47b) kasutamiseks tuleks eelnevalt registreerida raamatukogus kohapeal, e-posti aadressil sole@tln.lib.ee või telefonil 601 9153.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles