Rahvusraamatukogus on täna tasuta tervisepäev

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusraamatukogu.
Rahvusraamatukogu. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Patsientide Liit ootab täna kõiki huvilisi alates kella 10 Eesti Rahvusraamatukogu suures saalis toimuvale tasuta tervisepäevale „Aita märgata!“

„Kui märkame enda või lähedaste juures muutusi, olgu need keha või vaimuga seotud, on hea, kui oskame neist ka rääkida. Seetõttu võtame seekord muuhulgas teemaks peavalu, meeleoluhäired ja muretsemise, mille mõjusid sageli alahinnatakse,“ sõnas Eesti Patsientide Liidu juhatuse liige Kadri Tammepuu.

Kasulikku infot täis üritus kestab kella 10–14. Vaheajal pakutakse jooke ja suupisteid.

Lisaks saavad tervisepäeval osalejad avaldada oma arvamust tervishoiusüsteemi kohta. Osalejate mõtted aitavad liidul leida kõige enam huvipakkuvaid teemasid, milles esindada liikmeid riigi tasandil ja millest rääkida järgmistel tervisepäevadel kui ka meie kodulehe vahendusel.

PÄEVAKAVA:

10 - 10.30 kogunemine ja arvamusankeetide täitmine.

10.30 - 11 Inimnäolise tervishoiu võimalikkusest - Kadri Tammepuu, Eesti Patsientide Liidu juhatuse liige.

11 - 11.45 EMO - mis imeloom see ikkagi on? - dr Vassili Novak, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Erakorralise meditsiini keskuse juhataja selgitab, millal kindlasti tuleb ja millal mitte erakorralist abi küsida.

11.45 – 12.00 7 harjutust, mis muudavad Su päeva - Martin Kõrv, kogenud treener jagab häid lõdvestusharjutuste nippe.

12 – 12.30 Vaheaeg ja kohvipaus suupistetega.

12.30 – 13.15 Millal muutub peavalu ohtlikuks? - dr. Toomas Toomsoo, Ida-Tallinna Keskhaigla Neuroloogiakeskuse juhataja räägib, millal muutub nii tavaline peavalu suureks tervisemureks.

13.15 – 13.45 Paha tuju? Stress? Või hoopis depressioon - Katrin Kaljula, Psühhiaatria ja Psühhoteraapia Keskuse Sensus kliiniline psühholoog jagab nõuandeid, kuidas meeleoluhäiretega toime tulla ja millal on õige aeg abi otsida.

13.45 – 13.55 Tervema ja osavõtlikuma Eesti nimel - Toivo Tänavsuu, ajakirjanik ja vähiravifondi „Kingitud elu“ asutaja arutleb, kuidas ise enda ja teiste ellu muutusi luua.

13.55 - 14 Osalejate vahel kingituste välja loosimine ja päeva lõpetamine.

Osalemine tervisepäeval on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles