Alzheimerit põdev mees: ärge kartke mind, ma olen ikka see sama inimene

, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: PantherMedia / Scanpix

Ameeriklanna Beth Beamer postitas koos oma abikaasa, Alan Beameriga internetti südamliku video, kus nad rääkisid mehe Alzheimeri diagnoosist ja sellest, mida nad sooviks, et nende sõbrad ja pere haigusest teaks.

„Mida sa soovid, et su pere ja sõbrad teaks? Mida sa neilt ootad?“ küsis Mary mehelt.

„Nad peaks teadma, et ma olen ikka see sama inimene, kes varem, ja ma soovin, et nad tuleks minuga rääkima nagu ennegi,“ ütles Alan pisarsilmi, soovides, et sõbrad tuleks, suhtleks ja lõõbiks temaga nagu vanasti.

„Ma tean, et nad kardavad mind,“ ütles ta ja lisas, et inimesed räägivad küll enamasti tema juuresolekul, aga mitte temaga, ning püüavad vestluse kiiresti lõpetada.

Juba ainuüksi Ameerikas on 5,3 miljonit inimest kimpus Alzheimeriga ja sellega püüavad toime tulla nii nad ise kui nende lähedased. Video hakkas internetis levima ja sai paljudele meeldetuletuseks, et oma haigusega võitlevaid lähedasi ei tohiks unustada.

Vaata videot SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles