Kasutusele võetakse Paul Keresele pühendatud münt ja postmark

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Keresele pühendatud 2-eurone käibemünt.
Paul Keresele pühendatud 2-eurone käibemünt. Foto: Eesti Pank

Alates tänasest hakkab Eesti Pank kommertspankadele väljastama Eesti erikujundusega 2-euroseid käibemünte, mis on pühendatud Paul Kerese 100. sünniaastapäevale. Münt kehtib seadusliku maksevahendina kogu euroalal. Samal päeval võetakse kasutusele ka Keresele pühendatud postmark.

7. jaanuaril möödub Paul Kerese sünnist 100 aastat. Eesti maailmakuulsale maletajale pühendatud mündi kujunduskonkursi võitis Riho Luuse kavand, mille järgi vermitakse erikujundusega 2-euroseid tiraažiga 500 000. Sellest meenetootena ja kõrgema kvaliteediga münte on 5000, müügis on need hinnaga 10 eurot. Mündid on vermitud Leedu Rahapajas.

Riho Luuse kujundas ka Keresele pühendatud postmargi. Postmargi nominaalväärtus on 65 eurosenti ehk Eesti-sisese lihtkirja tariif. Margi tiraaž on 60 000 ja trükitud on see trükikojas Vaba Maa. Koos postmargiga ilmub esimese päeva ümbrik ning kasutusel on esimese päeva tempel. Täpsem info margi kohta: info@omniva.ee.

Täna hakkab Eesti Pank münte väljastama pankadele, et erikujundusega 2-eurone münt jõuaks maksevahendina ringlusse.

Mündihuvilistele hakatakse münte müüma ja vahetama alates 8. jaanuarist:

  • Omniva e-poes, kus ühe ostu kohta on võimalik soetada 5 münditropsi (125 münti väärtuses 250 eurot) ja 5 mündikaarti.
  • Eesti Panga muuseumipoes (Estonia pst 11) muuseumi lahtioleku aegadel, kus münte saab vahetada üksikult või kuni 50 münti korraga (kaks tropsi väärtuses 100 eurot) ja 5 mündikaarti.

Eesti Pank ei saa garanteerida kõikide soovide täiemahulist täitmist. Samuti jätab Eesti Pank endale õiguse müüdavaid koguseid vastavalt nõudlusele muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles