Üleskutse: jäädvusta naabriga maletatud hetk

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Rahvusvaheline maleföderatsioon FIDE nimetas 2016. aasta Paul Kerese aastaks. Seoses FIDE märkamise ja Paul Kerese 100 sünniaastapäeva tähistamisega kutsuvad Eesti Rahva Muuseum ja Eesti Spordimuuseum malesõber Heino Laiapea algatusel osa võtma ülemaailmsest ettevõtmisest „Maleta naabriga!“

Kus iganes Eesti malesõbrad ka ei viibi, võiksid nad oma mängust teha foto ja sisestada see Eesti Rahva Muuseumi Pildiaita aadressil: http://pildiait.erm.ee/category/maleta-naabriga/

Eriti tore on siis, kui see pilt õnnestub teha 7. jaanuaril, mis on ühtlasi meie malelegendi sünnikuupäevaks. Maleteemalisi fotosid, mis osalevad võistlusel, ootame ERMi veebikeskkonda Pildiait kuni 20. augustini, mille järel jagatakse välja auhinnad parimatele piltnikele.

Foto tegemisel tuleb meeles pidada, et lähtuvalt pealkirjast „Maleta naabriga“, on tähtis tabada hetk maletamisest, mille juurde kuulub ka teine kaaslane (tänapäeval võib selleks olla ka maletav masin). Pealkirja tõlgendamisel loomingulisi piire pole, kuid fotol peaks esinema vähemasti üks kolmikust maletaja-malendid-maletamiskeskkond.

  • Ülemaalisel fotokonkursil jagatakse mitmeid auhindu: Eesti Rahva Muuseum paneb välja kutse uue hoone avamispeole 29. septembril 2016, Eesti Spordimuuseum paneb välja  3 Paavo Kivise uut raamatut „Paul Keres“ ning lisanduvad eriauhinnad toetajatelt.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles