Politsei hoiatab eakaid kimbutava varga eest

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varas.
Varas. Foto: Arvet Mägi

Lääne prefektuur hoiatab peamiselt eakaid inimesi kimbutava naise eest, kes kasutab erinevaid ettekäändeid inimeste eluruumidesse sisenemiseks, et siis asju varastada.

Praegu on politsei poole pöördunud üks eakas kannatanu Pärnumaalt Saarde vallast, kellelt varastati 1000 eurot sularaha.  Politseil on informatsiooni, et  varas võib olla tegutsenud ka teistes maakondades. Kodudesse pääsemiseks kasutab naine mitmeid ettekäändeid, näiteks pakub midagi müüa, palub kuurivõit, et oma kassi kuurist otsida või soovib sularaha vahetada.

Politsei palub inimestel olla ettevaatlikud ja tähelepanelikud ümbruskonnas liikuvate võõraste isikute suhtes. Eriti ettevaatlik tuleks olla nende võõraste suhtes, kes üritavad kahtlastel ettekäänetel eluruumidesse pääseda.

"Veenduge nende inimeste kavatsustes enne tuppa kutsumist ja võimalusel ärge võõraid inimesi tuppa lubage. Palume hoida oma välisuksi lukustatuna ja võimalusel märkida üles sõiduki number, millega kahtlane inimene või tema saatjad liiguvad, ning edastada see politseile. Samuti palume hoiatada oma vanemaid sugulasi ja tuttavaid võimaliku varaga eest ning tuletada meelde, et turvalisuse huvides peab välisust alati lukustatuna hoidma," märkis politsei.

Kõigil, kellel on olnud sarnaseid kokkupuuteid kahtlase naisega, palub politsei ühendust võtta politseiga numbril 612 3000 või e-posti aadressile laane@politsei.ee. Kui keegi on langenud kuriteo ohvriks või vajab kohest politsei abi, tuleb tal helistada numbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles