Vähiravifond „Kingitud elu“ toetas mullu 50 inimest

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiravifond «Kingitud elu»
Vähiravifond «Kingitud elu» Foto: www.kingitudelu.ee

Vähiravifond „Kingitud elu” toetas möödunud aastal 50 eestimaalast võitluses vähiga ning kogus esialgsetel andmetel annetustena kokku ligi 635 000 eurot.

„Kingitud elu” aitas inimestel mullu soetada umbes kümmekond erinevat ravimit, mis haigekassa soodusravimite loetellu ei kuulu, teatas BNS-ile fondi esindaja.

Nende hulgas andsid tooni soolevähiravim Vectibix, leukeemiaravim Imbruvica ning melanoomiravim Keytruda. Ühe ravimi - melanoomiravimi Tafinlar - rahastamise võttis haigekassa fondilt 1. jaanuaril üle.

Fondilt said abi kõik, kes abi taotlesid ning kuulusid fondi sihtgruppi ehk niinimetatud mittekulutõhusate vähihaigete hulka, kes haigekassast abi ei saa. Noorimad abisaajad olid 36-aastased ning vanim 83-aastane.

„Mul on pööraselt hea meel „Kingitud elu” masinavärgi ja missiooni üle: meie nõukogu, kümnete vabatahtlike, tuhandete annetajate ja pöidlahoidjate üle. Tänu teile kasvasime 2015. aastal plahvatuslikult. Olete andnud poolesajale inimesele lootuse ja võimaluse elada ning innustanud meid jätkama ka uuel aastal samal lainel: et Eestis ei jääks keegi vajaliku abita. Et kelleltki ei rebitakse käest viimast õlekõrt,” ütles vähiravifondi „Kingitud elu” juhataja Toivo Tänavsuu.

Eesti inimeste vähiravisse panustas fond mullu ligi 470 000 eurot ehk kuus korda rohkem kui aasta varem. Mullu kulutas fond vaid seitse protsenti kõikidest annetustest ülalpidamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles