Tuge saab küsida ka pühade ajal

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depressiooni puhul tuleb otsida abi. Foto on illustratiivne.
Depressiooni puhul tuleb otsida abi. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühade ajal mustade mõtetega kimpus olevate inimeste lähedased saavad abi muu hulgas netifoorumist, samuti saavad inimesed abi ja nõu küsida helistades erinevatele psühhiaatrilist ning psühholoogilist tuge pakkuvatelt telefoninumbritele.

Foorum vaimse tervise murega inimeste lähedastele asub aadressil http://foorum.peaasi.ee/ ja sealt saab vastuseid küsimustele kuidas olla toeks lähedasele, kel on depressioon või mõni muu vaimse tervise probleem.

"Kui meile lähedane inimene on näiteks depressiooni mustas augus, satuvad lähedased sageli nendega koos sinna auku. Suurt abitust võib tekitada olukord, kus seal augus istudes ei saa teha muud, kui vaadata, kuidas teine sealt pisikeste sammude ja tagasilibisemistega välja ronib," ütles kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

"Teada on, et sellises olukorras on suur abi teiste toetusest - hea on arutada inimestega, kes on kogenud sama ning saavad jagada oma teadmisi ja omandatud kogemusi."

Foorum on mõeldud nii noortele, kelle vanemal, õel või vennal on vaimse tervise probleem, kui teistele, kes tunnevad, et tahaksid nii oma häid kogemusi kui koormat jagada. Foorum on anonüümne.

Vajadusel saab pühade ajal ka psühholoogilist ja psühhiaatrilist tuge aadressilt www.peaasi.ee, eluliini telefonidelt 655 8088 ja 631 4300, lähisuhte vägivalla telefonilt 1492 ja lasteabi telefonilt 116111. Suuremates asulates võtavad valvepsühhiaatrid vastu ööpäevaringselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles