Tartu seeniorid tutvusid Kalevipoja muuseumis jõulukommetega

, Tartu seeniormeeste klubi juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saabumine Kalevipoja muuseumi.
Saabumine Kalevipoja muuseumi. Foto: Erakogu

Seeniormeeste klubi korraldas 17. detsembril ekskursiooni  Kalevipoja  muuseumisse, kus peeti ka jõulupidu. 

Teekonnal Tartust Saare valda Kääpa  külasse jagas 15 aastat selles rajoonis veterinaarina töötanud  Lembit Hollo oma teadmisi reisimarsruudile jäänud  loodusest ja hoonestusest.

Kohapeal võtsid meie 24-liikmelist seltskonda rõõmsameelselt vastu muuseumi  esindajad  Egle  ja Kristi. Muuseumit ja Eesti rahvuseepose „Kalevipoeg“ ajalugu tutvustas muuseumi juhataja  Ulvi Tamm. Vestluste käigus  said kõik huvilised vastused  oma  küsimustele. Oma  meenutusi  noorusest tuletasid meelde Lembit Hollo, Levo Lemetti, Heikki Uibopuu jt. Klubi president Kalev Jahnson tänas meeldiva vastuvõtu  ja  muuseumi tutvustamise eest muuseumi esindajaid, kinkides  kõigile  Kodukotuse  laulikud. 

Edasi  tutvustas Egle Plato meile jõulukombeid ning koos oodati jõulusokku Kalevipoja kojas, kus meid ootas kuum tee ja piparkoogid. Üheskoos ehtisime kuuske ja peagi saabuski jõulusokk, kellele anti kotikesse maiustusi. Tähtsa olemisega jõulusokk rivistas kohalolijad gruppidesse ja hea esinemise eest jagas kõigile porgandimahlapudeleid.

Kalevipoja kojas külastas seeniormehi ka jõulusokk
Kalevipoja kojas külastas seeniormehi ka jõulusokk Foto: Erakogu

Pärast rõõmsameelse soku lahkumist õnnetina valamist ei toimunud, kuid kõigile soovijatele ennustas Egle uue aasta sündmusi. Saades teada rõõmsaid uudiseid uuel aastal toimuvast, tehti ühispilt ning mindi muuseumi majja  jõulusöögile.

Maitsva  jõulusöögi ja -joogi kõrvale kõlasid tervituskõned  ja laulud, mida  saatis oskuslikult akordionil  Heino. Jõulupidu jätkus ringmängude ja tantsuga ikka Heino pillihelide saatel.

Peagi tuli pererahvale head aega soovida ja rõõmsameelne seltskond astus autobussi, et  tulla kunagi  tagasi  järgmisi  üritusi korraldama.

Enne jõulusöögi nautimist tehti muuseumihoovis ja ühispilt.
Enne jõulusöögi nautimist tehti muuseumihoovis ja ühispilt. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles