Hea pann grillib liha ja küpsetab pannkooke

Tea Raidsalu
:

Ilmselt paljud perenaised on kaupluses uue panni otsingul seisnud küsimuse ees, missugust selles suures valikus eelistada ning kas see kõige odavam ikka on väärt abimees.

Viljandi Amrita Cafe peakoka Rando Imala sõnul on kohvikus kasutusel paksema põhjaga, pliiditüübile sobivad pannid. Kuna toit valmib gaasi- ja induktsioonpliitidel, on väga tähtis, et pannid sobiksid mõlemale pliidile ning peaksid vastu väga intensiivsele kasutusele. Pannid on tellitud suurkööke varustavast ettevõttest, töö spetsiifikat arvesse võttes.

„Kodus kasutan paari-kolme panni, millega saan kõik vajaliku tehtud: universaalne non-stick-kattega pann, väike vokkpann ja 40 või isegi rohkem aastat vana raudpann,” loetleb Rando Imala.

Kodukokkajal soovitab Imala panni valides kõigepealt jälgida, millisele pliiditüübile see mõeldud on, seejärel arvestada suuruse ja otstarbega. „Muidugi on oluline ka panni ergonoomika. Proovige poes panni hoida ja liigutada, kui see tundub käes mugav ja sobiv, võib hakata ostmise peale mõtlema. Koduseks kasutuseks passib pigem mittenakkuva pinnaga pann, mis võiks olla piisavalt suur, et pere toidu saaks korra või paariga valmis. Roostevabad, malm- ja raudpannid tahavad rohkem tähelepanu, teadmisi ja kannatust, kuid üha enam teadlikult süüa tegevale inimesele pole ka need mingisugune takistus,” räägib ta.

Peakokk soovitab praadimiseks ja pruunistamiseks kasutada tavalist praepanni, mille äär pole eriti kõrge. Hautamiseks ja ahjus küpsetamiseks sobib tema hinnangul kõrge ääre ja kuumuskindlast materjalist kaanega pann. „Grillimiseks soovitan kindlasti võimalikult paksu põhjaga grillpanni, millel on triibud põhjas. Selle panni juures on kuumuse säilimine väga oluline, sest kui pann on õhuke ja kiirelt jahtub, muutub grillimine hautamiseks ja tulemus pole enam see, mida oodati,” õpetab Imala.

„Oma poissmehekogemuse põhjal võin öelda, et kõige universaalsem ongi mittenakkuva pinnaga 24–26sentimeetrise läbimõõduga pann, millel on umbes viiesentimeetrine äär ja korralik kaas. Sellega saab praetud muna ning hautatud valmis loomaliharaguu. Samas ei saa miski vastu vanaema sahvrist pärit emailitud malmpannile, millel pannkoogid küpsevad alati parimatest parimad!” tõdeb peakokk.

Kirjuta toimetajalePrindi
Artikli märksõnadgrillkokkpannpliitpraadimine
60+ FESTIVAL
Viimased uudised
Ilmateade
Kuukiri 60+
Gallup

Küsitluses on osalenud  inimest
VIKERRAADIO SAADE "PÄEVATEE"
ETV SAADE "PRILLITOOS"
Hüva nõuKõik
Top lood
Maa eluKõik
Pärnu PostimeesKõik
SakalaKõik
Virumaa TeatajaKõik
Järva TeatajaKõik
ValgamaalaneKõik
TarbijaKõik
SportKõik
PostimeesKõik
Liitu Postimehe uudiskirjaga ja ole kursis päeva olulisimate uudistega!
Vali omale meelepärased teemad:
Aitäh, et liitusid
Postimehe uudiskirjaga!
Juba homme jõuab esimene uudiskiri sinuni.
TAGASI POSTIMEHE LEHELE