Raamatukogu korraldab tervisepäeva

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrmed
Sõrmed Foto: Reuters / Scanpix

Kareda valla raamatukogus Peetris on reedel, 11. detsembril tervisepäev, mis keskendub veresoontele.

Keskpäeval algaval loengul selgitab tervisekoolitaja ja naeruterapeut Silva Sirge veresoonte ja inimese tervisliku seisundi vahelisi seoseid.

Pärast loengut teeb Sirge soovijaile individuaalse kapillaaride uuringu kapillaaroskoobiga. 20 minutit kestva uuringu käigus vaatab ta üle sõrmekapillaaride olukorra, mille põhjal saab teha järeldusi südame, kopsude, kaela ja õlavöötme, pea, mao, maksa, suguorganite, neerude, ristluu ja jalgade terviseseisundi kohta.

Tervisepäeva tutvustuse järgi rõhutab Hiina tuhandete aastate pikkune traditsiooniline meditsiin, et inimese  tervis ja eluiga sõltuvad otseselt sellest, millises seisus on tema kapillaarid ehk väikseimad veresooned.  "Ükskõik milline muutus organismis on seotud kapillaaridega. Nende ebarahuldav olukord on paljude haiguste põhjus, nagu südame-veresoonkonnahaigused, diabeet, aju verevarustuse häired, aju verejooksud ja insult," on kirjas koolituspäeva tutvustuses.

Koolituspäeva tasu on annetuslik, uuringule saab end kirja panna raamatukogus või telefonidel 384 9027 või 5191 4282 (Helena Siiroja). Lähemat teavet jagab Silva Sirge telefonil 5622 1155 või aadressil silva@stability.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles