Tallinna võttis hooldamata hauaplatsid suurema tähelepanu alla

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Novembris vaatas komisjon üle Tallinnas Siselinna -, Liiva – ja Rahumäe kalmistul 2014. aastal hoiatussedeliga märgistatud 505 hooldamata hauaplatsi.

Komisjon selgitas välja, et 121 hauaplatsi olid korrastatud ja kustutas hooldamata  hauaplatside nimekirjast, kuid 384 hauaplatsi olukord ei ole muutunud ning komisjon otsustas need hauaplatsid akteerida.

Tallinna kalmistute kasutamise eeskirja järgi on hooldamata hauaplats rohtunud või võsastunud, hauakivid on muutunud loetamatuks või piirded on oluliselt sammaldunud, läbi roostetanud ja lagunenud ning hauaplatsile kogunenud prahist ja lehtedest on ilmne, et seda ei ole pikka aega hooldatud. Akteeritud hauaplats võetakse taaskasutusse, kui viimasest matusest on möödunud vähemalt 20 aastat.

Tallinna Kalmistud on välja saatnud teavituse akteerimisest kõigile kasutajatele, kelle ajakohased kontaktandmed on registris ja ühe kuu jooksul on kõigil võimalus teavitusele reageerida ja hauaplats korrastada ning anda kalmistu haldajale teada oma soovist jätkata hauaplatsi kasutamist. Enamikul hooldamata hauaplatsidest puuduvad ajakohased kasutajate kontaktandmed kalmisturegistris, sest viimane matus on toimunud aastakümneid tagasi ning taotlust lepingu sõlmimiseks ei ole esitatud.

Akteeritud hauaplatside nimekirjaga on võimalik tutvuda asutuse Tallinna Kalmistud koduleheküljel www.kalmistud.ee/est/Tallinn või kalmistu kontorites esmaspäevast reedeni kell 9-16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles