Tugev valusööst rinnus, mis see on?

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kas te olete olete tundnud rinnus tugevat valusööstu ja seejärel surmahirmu? Ehk teate te kedagi, kellel on olnud hiljuti südameinfarkt, või elate koos sellise inimesega? Kas te olete mures tema ravi jätkamise pärast?

Ravimifirma AstraZeneca avas kakskeelse veebikeskkonna www.südameinfarkt.ee, mis aitab patsientidel taastuda esimesel aastal pärast südameinfarkti.

Veebileheküljelt südameinfarkt.ee leiab nõuandeid, kuidas saab südameinfarkti põdenud inimesele toeks olla ja teda parimal viisil aidata.

Tervishoiutöötajad teavad, kui tähtis on ravi jätkamine 12 kuu jooksul pärast infarkti, kuid patsiendil võib olla raske seda mõista, eriti juhul, kui tema enesetunne on juba mõne kuu möödudes parem.

Patsiendil ja tema perekonnal võib aja jooksul tekkida uusi küsimusi südamehaiguse, riski vähendamise võimaluste ning uue südameinfarkti kordumise ennetamise kohta, mida haiglas kohe küsida ei osanud.

Kodulehelt leiab iga siseneja olulist infot tervise taastumise kohta, video südameinfarkti olemusest ning vastuseid kümnetele korduma kippuvatele küsimustele, mis puudutavad südameinfarkti, selle ravi ja elu pärast infarkti.

Kui patsient soovib saada põhjalikumat infot, sisestades kalendrisse südameinfarkti toimumise kuupäeva ja sisestades elektronposti aadressi, siis saab ta lisaks aasta jooksul ühe elektronkirja kuus, milles julgustatakse ja juhendatakse samm sammult kohanema eluga pärast infarkti.

Südameinfarkt.ee lehekülje koostajad loodavad, et veebileht aitab patsientidel uue olukorraga hakkama saada ja tunda ennast esimesel haigusjärgsel aastal paremini.

Südameinfarkt.ee avati septembris ja nüüdseks on veebilehelt leitav teave ka vene keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles