Terviseamet soovitab eakatel end gripi vastu vaktsineerida

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Postimees/Scanpix

Viimasel kahel nädalal on hingamisteede viirusnakkustesse haigestunute arv hakanud kasvama, haigestumuse kasvu täheldati just vanemaealiste seas. Just eakad peaksid terviseameti teatel eriti tõsiselt vaktsineerimisele mõtlema.

Terviseameti andmetel pöördus eelmisel nädalal ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3832 inimest, neist 55,2 protsenti olid lapsed. Haigestunute arv on kasvanud kahel järjestikusel nädalal 15 protsendi võrra.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti möödunud nädalal  87 korral, neist olid viirustega seotud vaid 38,5% kõikidest registreeritud haigusjuhtudest, peamiselt oli tegu paragripiviirustega. Ülejäänud 61,5%  haigusjuhtudest põhjustasid erinevad mikroorganismid.

Vanusrühmade järgi haigestusid enim kuni 5 aastased lapsed, kuid haigestumuse  kasvu täheldati üksnes vanemaealiste seas, teistes vanusrühmades grippi haigestumine püsis stabiilsena või langes.

Praegu on viimane aeg end gripi vastu vaktsineerida. Eriti tõsiselt peaks vaktsineerimisele mõtlema vanemaealised (65+) ja inimesed, kes puutuvad kokku vanemaealistega või need kes põevad kroonilisi haigusi.

Vaktsineerimisi on võimalik teha perearsti juures, vaktsineerimise teenust pakkuvates ambulatoorsetes keskustes (nakkuskabinettides) ning erapraksistes.

Vaktsineerimine on tasuline ja toimub teenuseosutaja poolt kehtestatud hinnakirja alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles