Käpik alustab erivajadustega inimeste käsitöö edendamist

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrgustikul Käpik on peagi valmimas ka koduleht ja Facebooki leht.
Võrgustikul Käpik on peagi valmimas ka koduleht ja Facebooki leht. Foto: Internet

Erivajadustega inimestega tegelevad organisatsioonid asutasid võrgustiku Käpik, mille keskne eesmärk on ühiselt korraldada käsitöötoodete tootmist ja turustamist. Võrgustiku esimene suurem ühismüük saab teoks 12. detsembril Heade Asjade Jõululaadal Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuses.

Võrgustiku loomise algataja, MTÜ THINK Eesti juhatuse esimehe Külliki Bode sõnul oli omavahelise suhtluse käigus selgeks saanud, et paljudel organisatsioonidel on probleeme nii tooraine saamise, tootearenduse, tootmise kui kõige müügiga seonduvaga.

„Võrgustik sai alguse ühest vestlusest, kus rääkisime, et peaks avama Tallinnas ühise kaupluse,“ meenutas Bode. „Mõttelõng läks veerema ja kui saime aru, et kaupluse loomiseni on vaja käia veel pikk tee, otsustasime leida muid koostöövariante, et ühiselt mitmeid probleeme paremini lahendada.“

Võrgustiku asutajaliikmeteks said lisaks THINK Eestile veel Tugikeskus Juks, Tallinna Vaimse Tervise Keskus, MTÜ Hingerahu Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik, Sotsiaalministeerium ja Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus. Rahaliselt toetab projekti Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

„Kutsume endaga liituma organisatsioone, mis tegelevad erivajadustega inimeste käsitööga, olgu need siis loodud avaliku või erasektori poolt, samuti üksikisikuid, kes ise midagi toodavad ja müüvad,“ ütles Bode.

„Lisaks teeme koostööd disaineritega, üliõpilastega ja vabatahtlikega, erinevate ettevõtete ja asutustega, kellelt võiks saada toormaterjali ja allhanketöid või tellimusi. Valmimas on ka ühine turunduskontseptsioon, veebileht ja Facebooki leht.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles