Staažikas õpetaja pärjati nii haridus- kui teaduse populariseerimise preemiaga

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kutseõppekeskuse füüsikaõpetaja ja Taibukate Teaduskooli juht Lilian Tambek.
Viljandi kutseõppekeskuse füüsikaõpetaja ja Taibukate Teaduskooli juht Lilian Tambek. Foto: Marko Saarm / Sakala

President Toomas Hendrik Ilveselt neljapäeval aasta hariduspreemia vastu võtnud Viljandi kutseõppekeskuse füüsikaõpetaja ja Taibukate Teaduskooli juht Lilian Tambekit pärjati samal päeval veel teisegi preemiaga. MTÜ Taibukate Teaduskool pälvis parima uue algatusena II preemia teaduse populariseerimise tänavusel konkursil.

Tallinnas laululava klaassaalis toimunud teaduskommunikatsiooni konverentsil „Mida üks ei jõua, seda üheksa jõuavad“ andsid haridus-ja teaduministeeriumi kantsler Janar Holm ning konkursi hindamiskomisjoni esimees, akadeemik Enn Tõugu üle tänavused Eesti teaduse populariseerimise tänavused auhinnad ja  riiklikult tunnustatud teaduse populariseerija märgid.

Tiiu Silla nimelise elutööpreemia (6500 eurot ning Stanislav Netchvolodovi skulptuuri „Möbiuse leht“) pikaajalise teaduse ja tehnoloogia süstemaatilise populariseerimise eest sai Mare Ruusalepp Tartu Observatooriumist Tõraveres

Kategoorias „Parim uus algatus teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel“ sai II preemia MTÜ Taibukate Teaduskool ja selle tegevjuht Lilian Tambek loodus- ja reaalteaduslike oskuste arendamise ning valdkonna populariseerimise eest Viljandi maakonna noorte hulgas.
 

Lilian Tambek (vasakul) sai president Ilveselt eile aasta hariduspreemia. Samal päeval sai teatavaks ka see, et MTÜ Taibukate Teaduskool pälvis parima uue algatusena II preemia teaduse populariseerimise tänavusel konkursil.
Lilian Tambek (vasakul) sai president Ilveselt eile aasta hariduspreemia. Samal päeval sai teatavaks ka see, et MTÜ Taibukate Teaduskool pälvis parima uue algatusena II preemia teaduse populariseerimise tänavusel konkursil. Foto: Rene Suurkaev

Kõik Eesti teaduse populariseerimise auhindade võitjad on üleval Eesti Teadusagentuuri kodulehel.

Lilian Tambek töötab Viljandi Kutseõppekeskuse füüsikaõpetajana, tal on 52-aastane pedagoogiline staaž ja teaduskraad füüsika didaktika alal. Ta on töötanud erinevates haridusasutustes ja kooliastmetes. Tema õpilased on edukalt esinenud nii füüsikaolümpiaadi piirkonnavoorudes, üleriigiliselt kui ka rahvusvahelistel olümpiaadidel.

Õpiprotsessis pöörab ta erilist tähelepanu õpimotivatsiooni arenemisele ja mõtestatud õppimisele, et kujundada õpilastes positiivset suhtumist füüsikasse. Tambek on pidevalt tegelenud ka õpetajate koolitusega. 2014. aastal asutas ta MTÜ Taibukate Teaduskooli, mis on saanud populaarseks ja tekitanud paljudes õpilastes huvi reaal- ja loodusainete vastu.

Eesti teaduse populariseerimise auhinna eesmärk tunnustada teaduse populariseerimisega tegelevaid inimesi,  tõmmata suuremat tähelepanu ning anda hoogu teadust ja tehnoloogiat avalikkusele tutvustavatele tegevustele.

Auhinda rahastab Haridus- ja Teadusministeerium ning seda annavad koostöös välja Haridus- ja Teadusministeerium, Eesti Teaduste Akadeemia ja Eesti Teadusagentuur.  Tänavu anti auhindu välja kümnendat korda.

Sel sügisel pärjati ta eakate festivalil konkursi  „Aastad täis sära ja väärikust” laureaaditiitliga põlvkondadevahelise sideme hoidmise eest.

 

Konkursi „Aastad täis sära ja väärikust” laureaadid 2015 (vasakult):
Loo seenioride klubi esindaja Kai Müürsepp, Sangaste pansionaadi juhataja Ruth Muttik, ERRi juhatuse liige Ainar Ruussaar, ansambli „Lõbusad lesed” liige Vaike Viks, vabatahtliku otsingugrupi Harjumaa koordinaator Siim Rohtla, Taibukate teaduskooli looja Lilian Tambek, Tori sotsiaalmaja vabatahtlik Vaike Viileberg, Murtud Rukkilille Ühingu esimees Enno Uibo, Võru Pensionäride Päevakeskuse looduspäevade korraldaja Astrid Hurt, August Kitzbergi nimelise gümnaasiumi kodulooringi juht Margus Mõisavald, Pärnu osavus- ja lauamängude klubi looja Maire Miglai.
 
Konkursi „Aastad täis sära ja väärikust” laureaadid 2015 (vasakult): Loo seenioride klubi esindaja Kai Müürsepp, Sangaste pansionaadi juhataja Ruth Muttik, ERRi juhatuse liige Ainar Ruussaar, ansambli „Lõbusad lesed” liige Vaike Viks, vabatahtliku otsingugrupi Harjumaa koordinaator Siim Rohtla, Taibukate teaduskooli looja Lilian Tambek, Tori sotsiaalmaja vabatahtlik Vaike Viileberg, Murtud Rukkilille Ühingu esimees Enno Uibo, Võru Pensionäride Päevakeskuse looduspäevade korraldaja Astrid Hurt, August Kitzbergi nimelise gümnaasiumi kodulooringi juht Margus Mõisavald, Pärnu osavus- ja lauamängude klubi looja Maire Miglai.  Foto: Ardi Truija
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles