Staažikas õpetaja saab presidendilt preemia

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kutseõppekeskuse füüsikaõpetaja ja Taibukate Teaduskooli juht Lilian Tambek.
Viljandi kutseõppekeskuse füüsikaõpetaja ja Taibukate Teaduskooli juht Lilian Tambek. Foto: Marko Saarm / Sakala

President Toomas Hendrik Ilves annab neljapäeva pärastlõunal Kadriorus kolmele õpetajale tänavused 4000-eurosed hariduspreemiad ja ühele õpetajale sama suure reaalteaduste eripreemia.

Üks hariduspreemia laureaat on Viljandi kutseõppekeskuse füüsikaõpetaja ja Taibukate Teaduskooli juht Lilian Tambek. Tambek rajas koos noorema kolleegiga Viljandisse MTÜ Taibukate teaduskool, mis alustas planeeritud 50 õpilase asemel üle saja teadusjanulise lapsega.

Sel sügisel pärjati ta eakate festivalil konkursi  „Aastad täis sära ja väärikust” laureaaditiitliga põlvkondadevahelise sideme hoidmise eest.

Lisaks Tambekile saavad presidendilt preemia ka Tartu Hugo Treffneri Gümnaasiumi kauaaegne matemaatikaõpetaja Hele Kiisel ning Tallinna Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor Hendrik Agur. Reaalteaduste eripreemia saab Tartu Miina Härma gümnaasiumi keemia- ja füüsikaõpetaja Erkki Tempel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles