Kunstniku- ja kirjanikupalgale saab kandideerida novembri lõpuni

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

2. novembril välja kuulutatud kunstniku- ja kirjanikupalga konkursile saab avaldusi esitada veel kuni selle kuu lõpuni.

Avaldusi aastatel 2016-2018 makstavale kunstniku- ja kirjanikupalga konkursile sai hakata esitama juba 2. novembrist, mil Eesti Kirjanike Liidu esimees Karl Martin Sinijärv ja Eesti Kunstnike Liidu president Vano Allsalu kuulutasid ametlikult välja kõige esimesed konkursid riigipoolse palga saamiseks. Avalduste esitamise lõpptähtaeg on 30. november ning järgmisel aastal makstav kunstniku- ja kirjanikupalk on 1005 eurot kuus.

Kultuuriminister Indrek Saar selgitas konkursi välja kuulutamisel, et loovisiku majanduslik stabiilsus loob uute teoste sündimiseks kindlama eelduse. „Olemasolevad võimalused nagu Kultuurkapitali makstavad stipendiumid või muud loovisiku toetused jäävad ka edaspidi, kuid need on lühiajalised ega  paku sotsiaalseid garantiisid nagu tervisekindlustus või maksed pensionifondi,“ põhjendas Saar.

Minister rõhutas, et kirjaniku- ja kunstnikupalk ei tähenda vajadust täita riigi tellimustöid. „Palgale võetud kunstnikud ja kirjanikud on oma loomingus jätkuvalt vabad. Ainus ootus kunstniku- või kirjanikupalka saavale loovisikule on pühendumine loomingule,“ kinnitas Saar.

Täpsemad konkursi tingimused ja kriteeriumid on kirjeldatud SIIN. Esimesed loomeliitudelt palka saavad kümme loovisikut selguvad aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles