Noored maalisid hooldekodu seintele Jaapani

, ametikooli dekoraator-stilistide neljanda kursuse õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare ametikooli dekoraator-stilistide neljas kursus maalis Sõmera Kodu puhketuppa jaapanipärase seinamaali.
Kuressaare ametikooli dekoraator-stilistide neljas kursus maalis Sõmera Kodu puhketuppa jaapanipärase seinamaali. Foto: Erakogu

Andmise rõõm on kõige suurem rõõm. Sel sügisel andis Kuressaare ametikooli dekoraator-stilistide neljas kursus Sõmera Kodu elanikele uue ja värske elukeskkonna ja kinkis elanikele rõõmu, sest puhketuppa valmis seinamaal.

Sõmera kodu juhil Helle Kahmil oli juba ammu mõte ametikooli õpilased hooldekodusse maalima kutsuda. Asja võttis käsile õpetaja Anna Sui juhendamisel dekoraator-stilistide lõpukursus, kes ühtlasi täitis nii ka oma lõputöö praktilise osa. Suure vaeva ja armastusega valminud seinamaalikavanditest valis Helle Kahm välja jaapanipärase kavandi, mille autoriks on Indrek Vakrõõm.

Indrek Vakrõõmi peamiseks eesmärgiks oli seinamaali abil ruumi avardada ja elavamaks muuta, tuua tuppa uus hingamine ja loodus. Ühiselt lisati teosele jaapanipäraseid motiive – mägesid, kirsiõisi, bambuseid ja lendavaid linde. Toonid valisime rõõmsad, rahustavad, looduslähedased ja kevadised.

Töö oli ka noorte jaoks väga õpetlik: „Õppisin suurt pinda katma, kuidas mõjub pilt väikesel ja kuidas suurel pinnal ja mida peab arvestama seinale maalides,“ tõi näiteks Janeli Aavik, kes koos kursusekaaslastega võidukavandi teoks tegi.

„Edaspidi küsiksin veel enam tellija soove ja soovitusi. Esmatähtis aga oli see, et saime tuua värskust Sõmera kodu ruumidesse, mis on abiks sealsetele inimestele,“ lisas tema kursusekaaslane Maarja Toplaan.

Endise umbse ruumi asemel on Sõmera Kodus nüüd moekas avar puhketuba, koht, kus sealsed elanikud end hästi tunnevad. Ka töötajad on seinamaalinguga rahul ning õpilastele äärmiselt tänulikud. Tänutäheks sai iga õpilane väikese kingikotikese sealsete elanike tehtud käsitööga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles