Kirja saatmine muutub kallimaks

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulusoovide teelepaneku eel tasuks aadress üle kontrollida.
Jõulusoovide teelepaneku eel tasuks aadress üle kontrollida. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

AS Eesti Posti tõstab  2016. aasta 1. jaanuarist postiteenuste hindu. Näiteks siseriikliku lihtkirja saatekulu tõuseb 55 sendilt 65 sendile.

Hinnatõus puudutab kõiki universaalseid postiteenuseid, mille hind tõuseb keskmiselt 17%. Hinnad tõusevad nii sisemaistel kui rahvusvahelistel kirjadel ja pakkidel kaaluga kuni 20 kg.

Hinnatõus ei puuduta pakiautomaadi paki hinda ning eelvormistatult saab pakiautomaadist pakki saata ka enamikesse Euroopa riikidesse.

AS Eesti Posti postiteenuste divisjoni juht Kaido Padar ütles, et margi hinna tõusu põhjuseks on eelkõige kirjateenuse mahtude jätkuv kahanemine ning esmatasandi töötajate kasvav palgasurve. „Inimeste soov ja vajadus kirju saata jääb iga aastaga järjest väiksemaks, kuid nõuded universaalse postiteenuse osutamisele ja postivõrgule on jäänud samaks. Margihinna tõus on vältimatu,“ nentis Padar.

Padari sõnul on kirjamahud viimastel aastatel langenud stabiilselt igal aastal 10-15%. Margiga saadetavate Eesti-siseste standardkirjade arv langeb prognooside kohaselt 2015. aasta lõpuks 2,4 miljoni kirjani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles