Statistika: ühissõidukis saavad viga naised vanuses 50+

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Viimasel ajal on sagenenud Tallinna ühistranspordis juhtunud õnnetused, kus sõiduki manöövri või äkkpidurduse tagajärjel kukkudes saavad reisijad viga. Kaheksa kuu jooksul on saanud kannatada 36 inimest, mida on kolmandiku võrra rohkem kui mullu samal ajal.

Kannatanutest 87 protsenti on vanemad kui 50-aastased ning 92 protsenti vigastatutest on naissoost reisijad. Selleks, et tõsta ühistranspordiga sõitjate teadlikkust ja vähendada nendega juhtuvate liiklusõnnetuste arvu, paigaldatakse Tallinna bussidesse, trammidesse ja trollidesse ennetussõnumitega kleebised „Hoia ennast! Hoia kinni!“.


Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskus algatas koostöös Tallinna Linnatranspordiga AS-iga kampaania „Hoia ennast! Hoia kinni!“, et juhtida tähelepanu ühissõidukis sõitvate reisijate ohutusele.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse liiklustalituse juht Sirle Loigo ütles, et kampaania eesmärgiks on juhtida inimeste tähelepanu sellele, et käepidemest kinni hoides on võimalik kukkumine ära hoida.

„Liikluses tuleb paratamatult ette ootamatuid olukordi, millele võib järgneda järsk manööver või äkkpidurdus. Seetõttu pidasime vajalikuks kutsuda inimesi üles tegema enda poolt kõik võimalik, et mitte ühistranspordis viga saada. Selleks tuleb hoida käepidemest kinni,“ ütles Loigo.

„Loomulikult on sama oluline, et ka ühissõidukite juhid ning kaasliiklejad väldiksid igal võimalusel sellise olukorra tekkimist, kus ühissõiduk peab ootamatult pidurdama või järske manöövreid tegema. Selleks saab valida sobiva sõidukiiruse, et jääks võimalikult palju aega liikluses reageerimiseks ning kõik manöövrid tuleb sooritada ettevaatlikult ja äärmise tähelepanelikkusega,“ lisas Loigo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles