Kuressaare haiglas avatakse unikaalne apteek

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare haigla
Kuressaare haigla Foto: saarehaigla.ee

Esmaspäeval, 2. novembril avati Kuressaare haiglas Eesti esimene haiglaga koostöös loodud universaalne üldapteek. Apteegi teeb eriliseks tema paiknemine haigla südames klientide ootealal, erakorralise meditsiini vastuvõtu ja registratuuri keskel.

Apteegi kontseptsiooni loomisel tegi Südameapteek tihedat koostööd Kuressaare Haigla arstidega. „Võtsime arvesse haigla erialaarstide soovitusi ning kujundasime apteegi tootevaliku paljuski sellest lähtuvalt. Näiteks on uues apteegis tavapärasest suurem osakaal optikatoodetel, nagu prillid ja silmatarvikud, ortopeedias kasutatavatel ortoosidel, tugisidemetel, tallatugedel ja ortopeetilisel jalanõudel, kuna taoliste vaegustega patsientide osakaal on Kuressaare haiglas märkimisväärne,” selgitas Südameapteegi piirkonnajuht Heli Pilar.

Pilar lisas, et apteegi asumine patsientide ja erialaarstide ühisel liikumisteel ehk sisuliselt haigla fuajees avalikus ruumis on ainulaadne lahendus Eestis, mis on mugav nii patsiendile kui ka meedikule.

Apteegis on lai valik ravimeid ja tervisetooteid, et inimene saaks arsti juurest tulles kohe mugavalt vajalikud tooted kätte. Apteekrid teevad tihedat koostööd Kuressaare Haigla perearstide ja erialaarstidega, et pakkuda saarlastele parimat abi ja nõu terviseküsimustes. Apteekritel on tavapärasest laiemad teadmised just optika- ja ortopeediatoodete osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles