Kuidas elada 100aastaseks ja selle üle rõõmu tunda?

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli Akadeemiline raamatukogu.
Tallinna Ülikooli Akadeemiline raamatukogu. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Tallinna Ülikooli Eesti Demograafiakeskus koos Euroopa demograafia instituutide võrgustikuga Population Europe kutsuvad 4. novembril Tallinna Ülikooli Akadeemilises Raamatukogus avatavale vananemise näituse avamisele.

Interaktiivne näitus „Kuidas elada 100aastaseks ja selle üle rõõmu tunda?“ tutvustab rahvastikuvananemisega kaasnevaid võimalusi ning väljakutseid.

Eesti on olnud selle sajandi alguskümnendil üks kiiremini vananevaid ühiskondi Euroopas – see tähendab, et vanemaealiste inimeste osakaal ühiskonnas kasvab. Näitus aitab paremini aru saada vanemaealiste inimeste vajadustest ning sellest, kuidas vananevas ühiskonnas neile vajadustele vastav elukeskkond luua.

Tahvelarvutite kaudu saavad külastajad tutvuda nii individuaalse vananemise kui rahvastikuvananemise tagajärgedega. Arvutimängud, viktoriiniküsimused, intervjuud, fotod ning selged tekstid ja graafikud toovad külastajateni uuemad teadustulemused vananemise teemal. Samuti on võimalik mängida Pacmani mängu, kogudes „elusid“ tervislike eluviiside eest või planeerida oma tulevase pere suurust.

Näitus on mõeldud nii noortele kui vanadele, eriti on aga oodatud kooliklasside külastused. Soovi korral juhendab Tallinnas klassi näituseekskursiooni mõni eesti rahvastikuteadlane. Selleks on vaja eelnevalt registreeruda aadressil piret.miller@tlu.ee.

Näitus on avatud Tallinna Ülikooli Akadeemilises Raamatukogus 4.–26. Novembrini esmaspäevast reedeni kella 10–19 ja laupäeviti kella 10–15. Tartu Ahhaa-keskuses saab näitust külastada 30. novembrist 18. detsembrini pühapäevast neljapäevani kella 10–19 ning reedeti-laupäeviti kella 10–20.

Näitus avatakse 4. novembril kell 11 Tallinna Ülikooli Akadeemilises Raamatukogus, Rävala pst 10. Avasõnad ütlevad Tallinna Ülikooli rektor, professor Tiit Land, Eesti demograafia keskuse juhataja dr Luule Sakkeus ja Akadeemilise Raamatukogu direktor Andres Kollist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles