Vähiliit kogub kontserdiga raha digitaalse dermatoskoobi ostuks

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Matvere
Marko Matvere Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinnas Estonia kontserdisaalis toimub neljapäeval, 22. oktoobril Eesti Vähiliidu iga-aastane heategevuslik galakontsert, mille eesmärk on koguda raha mobiilise digitaalse dermatoskoobi soetamiseks.

Mobiilise digitaalne dermatoskoop aitab nahavähki ja melanoomi avastada varases staadiumis.

Kontserdi korraldab esmakordselt Pille Lille Muusikute Fond koos Tallinna Filharmooniaga.

Kontserdil kõlavad palad tuntud muusikalidest, ooperitest ja Raimond Valgre sulest lauljate Maria Listra ja Marko Matvere esituses.

Klassikalist muusikat esitavad ooperilaulja Pille Lill, sopran Maria Veretenina ja tenor Andrei Bogatš. Pianisti Irina Zahharenkova ja flötisti Oksana Sinkova esituses tulevad ettekandele teosed heliloojatelt Haydn ja Mercadante. Solistidega koos musitseerib Tallinna Kammerorkester ja dirigeerib Risto Joost.

Lisaks esinevad Tallinna Balletikooli õpilased ning üles astub saatest „Klassikatähed“ tuntuks saanud noor akordionimängija Henri Zibo.

Heategevuskontsert „Helisevad pärlid“ toimub neljapäeval, 22. oktoobril kell 19 Estonia kontserdisaalis.

Eesti Vähiliit juhib tähelepanu, et iga päev avastatakse Eestis kolm nahavähi juhtu ja viimase 10 aasta vältel on haigestumus melanoomi Eestis kasvanud lausa poole võrra.

Melanoomi uusi haigusjuhte esineb Eestis igal aastal keskmiselt 7 mehel ja 14,5 naisel 100 000 inimese kohta. Mittemelanoomseid pahaloomulisi nahakasvajaid esineb igal aastal Eestis 44 mehel ning 65 naisel 100 000 inimese kohta.

Eesti elanike sagenev reisimine päikeserohketesse riikidesse ja sealne mõõdutundetu päevitamine ning noorte üha tihedam solaariumikülastamine on kasvatanud pidevalt nahavähki ja naha melanoomi haigestumist.

Tähtis on teada, varane haiguse avastamine tagab parima ravitulemuse. Mida väiksemate muutustega alustada ravi, seda lihtsam see on ja seda kindlamini saab terveneda. Kahjuks enamikes Eesti väikelinnades nahaarstide vastuvõtte ei toimu ja inimesed ei pääse õigeaegselt arsti juurde.

Eesti Vähiliit alustab Eesti Nahaarstide Seltsi heakskiidul heategevuskampaaniaga ja kogub aidata soovijatelt annetusi uue mobiilse dermatoloogilise diagnostika kabineti ostmiseks, mis hakkab sõitma mööda Eestimaad, et kiirendada inimeste õigeaegset jõudmist nahaarsti juurde.

Iga inimene saab anda oma panuse mobiilse nahakabineti ostmiseks.

Annetustelefonil 900 1013 helistades laekub annetusena 10 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles