Vaimse tervise messil saab ekspertidelt psühholoogilisi nõuandeid

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocca al Mare keskus
Rocca al Mare keskus Foto: SCANPIX

Eestis tähistatakse laupäeval, 10. oktoobril ülemaailmset vaimse tervise päeva messiga „Hea enesetunde heaks”, kus külastajate küsimustele vastvad psühholoogiline nõustaja Tiina Jõgeda ning paarisuhteterapeut ja lastevanemate koolitaja Raivo Ilmsalu.

Vaimse tervise mess toimub Tallinnas Rocca Al Mare keskuses kella 13–18.

Eesti Vaimse Tervise ja Heaolu Koalitsiooni ürituste projektijuhi Airi Mitendorfi sõnul takistab oskamatus toime tulla erinevate pingeallikatega, näiteks suhteprobleemidega, elamast õnnelikku ja tasakaalustatud elu. „Samas on konfliktidest ja pingetest vabanemiseks olemas võtteid, mida spetsialistid meelsasti messil jagavad,“ lisas Airi Mitendorf.

Messikülastajad saavad esitada küsimusi ka anonüümselt, jättes need messiala postkasti või siis küsida otse spetsialistilt. Tiina Jõgeda ja Raivo Ilmsalu hakkavad küsimustele vastama kell 15 Rahva Raamatu Rocca Al Mare poes asuvas jutunurgas. Jutunurga vestlusi modereerib Aivar Simmermann.

Rocca Al Mare keskuse aatriumis on messilaudade taga usaldusväärsed spetsialistid, kes pakuvad kõigile huvilistele lahendusi erinevate vaimse tervise muredega toime tulemiseks ning räägivad, kuhu abi saamiseks pöörduda. Messil on esindatud ka Eesti-Rootsi Vaimse Tervise ja Suitsidoloogia Instituut, Tervisekliinik peaasi.ee, Ambromed Kliinik, Pereterapeutide Ühing, Supervisiooni ja Coachingu Ühing ja teisedki. Kõik messil esindatud organisatsioonid on Eesti Vaimse Tervise ja Heaolu Koalitsiooni liikmed, mis tagab nende usaldusväärsuse.

Kell 13.30 räägib Rahva Raamatu jutunurgas Lea Dali Lion, kuidas tal õnnestus raskel eluperioodil vaimset tasakaalu säilitada. Messi meelelahutusliku osa täidab Foorumteater, mille etendus algab Rahva Raamatus kell 16.30.

Messi korraldab juba teist aastat Eesti Vaimse Tervise Heaolu Assotsiatsioon, mida juhib Eesti-Rootsi Vaimse Tervise ja Suitsidoloogia Instituut.

Mess „Hea enesetunde heaks” toimub vaimse tervise kuu sündmuste raames. Terve oktoobrikuu jooksul saab osaleda tasuta töötubades, mille teemaderingi mahuvad paarisuhted, lastekasvatamise küsimused, pingetega toimetulek, igapäevased traumad, tööstress ja läbipõlemine, mängusõltuvus ja paljud teised teemad. Töötubadesse saab registreerida nii messil kui ka kodulehel: www.vatek.ee

Kõik vaimse tervise kuu raames toimuvad üritused on tasuta, neid rahastab Vabaühenduste Fond Avatud Eesti Fondi vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles