Aasta õpiteo tiitli pälvis Väärikate Ülikool

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärikate ülikool. Loengut peab professor Marju Lauristin.
Väärikate ülikool. Loengut peab professor Marju Lauristin. Foto: Sille Annuk / Postimees

Täiskasvanud õppija nädala avaüritusel tunnustas haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi aasta õpiteo tiitliga Tartu Ülikooli Väärikate Ülikooli ja aasta õppija eripreemia sai 71aastane Võhma Linnavolikogu esimees Leida Kuld.

Aasta õppija eripreemia anti 71aastasele Võhma Linnavolikogu esimehele Leida Kullale, kes lõpetas tänavu Tartu Tervishoiukõrgkooli meditsiiniõe erialal.

Aasta õpitegu 2015 on Tartu Ülikooli väärikate ülikool, kus antakse eakatele võimalus elukestvaks õppeks ja toetatakse seeläbi nende toimetulekut. Õppetöö toimub Tartus, Tallinnas, Türil, Kuressaares, Narvas ja Valgas. Eelmisel õppeaastal lõpetas 1500 inimest üle Eesti, algavaks õppeaastaks on registreerunud juba üle 2000 osaleja.

Täiskasvanud õppija nädal on saanud traditsiooniliseks üle-eestiliseks täiskasvanuharidust populariseerivaks ja õppimisvõimalusi tutvustavaks ürituseks. Nädala jooksul on fookuses inimeste elukestev õppimine ja enesetäiendamine kui isiksuse ja ühiskonna arengu põhiline eeldus muutuvas maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles