Vähinädalal räägitakse pea- ja kaelapiirkonna kasvajatest

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vähiliit.
Eesti Vähiliit. Foto: Elmo Riig / Sakala

12. oktoobril kell 11 algab Viru Hotelli Konverentsikeskuses vähinädala konverents, mille põhiteema on „Pea- ja kaelapiirkonna kasvajad”, kuid juttu tuleb ka Eesti vähihaigestumuse, -suremuse ja vähihaigete elumuse suundumustest laiemalt ning järgmisel aastal algava soolevähi sõeluuringu ettevalmistuse hetkeseisust.

Konverentsi avab Eesti Vähiliidu nõukogu esimees dr Vahur Valvere. Tervise Arengu Instituudi epidemioloogia ja biostatistika osakonna teadur dr Kaire Innos räägib pea- ja kaelapiirkonna kasvajate haigestumuse, elumuse ja suremuse trendidest. Põhja-Eesti Regionaalhaigla Onkoloogia- ja Hematoloogiakliiniku Kiiritusravi Keskuse juhataja dr Maire Kuddu kõneleb sellest, keda ohustab pea- ja kaelavähk. Põhja-Eesti Regionaalhaigla pea- ja kaelakirurgia osakonna onkoloogilise kirurgiaüksuse vanemarst Indrek Mikomägi selgitab, kuidas ravida pea- ja kaelavähki. Põhja-Eesti Regionaalhaigla pea- ja kaelakirurgia osakonna logopeed Veronika Raudsalu räägib sellest, kuidas toetada pea- ja kaelavähihaiget ja Eesti Haigekassa juhatuse liige Mari Mathiesen tuletab meelde, et sõeluuring on oluline vahend vähi varajaseks avastamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles