Valgamaa väärtustab abielu

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakas abielupaar.
Eakas abielupaar. Foto: PantherMedia/Scanpix

6. novembril toimub traditsiooniline austamisõhtu abielupaaridele, kellel täitus või täitub tänavu 25, 50 või enam abieluaastat. Pidulik üritus algab kell 17 Valga kultuuri- ja huvialakeskuses.

Traditsioonilise ürituse „Kaunimad aastad“ raames pakutakse abielu traditsioonide hoidjatele kontserti ja kaetud on tordilaud. Abielupaarid saabuvad saali pulmamarsi saatel. Kõigile kingitakse väike meene foto näol, mis tehakse paaridest vahetult enne kontsertaktust.

Valga maavalitsuse rahvastiku toimingute talituse juhataja Anne Pulleri sõnul on tähtis tunnustada ja väärtustada abielu, peretraditsioone ning teha kummardus neile, kes pikkade aastate möödudes on hoidnud abieluväärtust siinsel tuulepealsel maal. „Seega head lapsed ja lapselapsed, andke teada oma vanematest, kel üheskoos abielus oldud 25, 50 või enam aastat,“ palus Anne Puller. Korraldajad paluvad abielupaaridel endast eelnevalt teada anda. „Küsime registreerujatelt nime ja infot selle kohta, kus ning millal abielu sõlmiti. Seda ikka ürituse paremaks organiseerimiseks.“

Abielupaarid peavad üritusel osalemiseks helistama telefonil 766 6105 (Anne Puller) või 766 6162 (Evi Koop). Samuti saavad abielupaarid ennast registreerida e-maili teel: anne.puller@valga.maavalitsus.ee Osalemiseks saab ennast kirja panna 30. oktoobrini.

Sama ürituse raames tunnustab maavanem ka Valgamaa aasta isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles