Käib üleeuroopaline liikumisnädal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumine teeb südamele head.
Liikumine teeb südamele head. Foto: Andres Haabu

Esmaspäeval algas suurim üleeuroopaline liikumisharrastuse teemaline liikumisnädal, mille raames toimub Eestis ligi 140 erinevat üritust.

Liikumisnädala koordinaator Tiina Kiislari sõnul on sellel aastal kavas väga palju erinevaid sündmusi, mis on mõeldud nii noortele kui ka vanematele inimestele ning oodatud on väga erineval tasemel osalejad.

„Liikumisnädalasse on kaasatud ka palju koole ja ettevõtteid. Liikumisnädala üheks oluliseks eesmärgiks on panna inimesed liikuma üle Eesti ja kutsuda üles ka väiksemaid kogukondi enda liikumisüritust registreerima ja koos liikumisest rõõmu tundma,“ ütles Tiina Kiislar.

Pühapäevani kestev iga-aastane liikumisnädal on osa Rahvusvahelise Spordi ja Kultuuri Liidu ISCA kampaaniast NowWeMOVE (Nüüd me liigume). Ürituse eesmärgiks on panna eurooplased ennast rohkem liigutama ja füüsilisest tegevusest rõõmu tundma. Suurem eesmärk on saada 2020. aastaks veel 100 miljonit inimest üle Euroopa liikuma.

Avaüritus toimub esmaspäeval kell 15 Tallinnas Solarise keskuses. Avaüritusel räägivad liikumise olulisusest maailmameistrivõistlustel vehklemises pronksi võitnud Erika Kirpu, epeevehklemises juunioride maailmameister Katrina Lehis ja Eesti odaviske eliiti kuuluv Risto Mätas.

Lisaks stardib Solarise keskuse juurest Eesti Kepikõnni Liidu asepresidendi Rene Meimeri juhendamisel ligi 40pealine grupp kepikõndijaid, kes kutsuvad linnakodanikke üles rohkem aktiivsed olema.

Ürituse jooksul astuvad üles ka trikiratturid, tehakse erinevaid näidistreeninguid ja räägitakse tervislikust toitumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles