Vanaema: kõige tähtsam on hoolivus

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

71aastane Paides pensionipõlve pidav Aita Kruusement tahab olla oma laste, lastelaste ja lastelastelapse elus osaline. Sellepärast veetis ta vanavanemate päeva Valgamaal oma tütre peres last hoides.

Aita on seda meelt, et vanavanemate päeva tuleb kindlasti tähistada ning vanavanemate rollis ühiskonnas tähtsustada. "Kui sa jääd pensionile ja ise aktiivne ei ole, siis võib kergesti juhtuda, et ühel hetkel oled kõigest ja kõigist välja lülitatud," arutleb ta. "Mina tahan olla osake oma laste ja nende laste elust. Kahjuks on nad kõik minust kaugel, Tallinnas, Valgamaal ja Haapsalus. Selline see elu tänapäeval on."

Ka Aita Kruusemendi vanavanematepäev oli tavapäevast teistsugune. "Istusime juba eelmisel õhtul koos ja sõime torti," meenutab ta. "Meil on kohe tava üksteist külastada. Minu juurde tullakse tavaliselt sünnipäeva paiku. Siis püüavad kõik, ka kaks ristilast kohal olla. Jõulude ajal oleme tavaliselt noorema tütre juures."

Valgamaalt pärit Aita Kruusemendil on kaks tütart, neli lapselast ning üks lapselapselaps.

Vanavanemate päeva tähistati pühapäeval.

Vaata videost, kui tihti Aita Kruusemendi lapsed ja lapselapsed talle helistavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles