Põlvamaa hooldustöötajad hakkavad õppima Valgamaa Kutseõppekeskuses

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanur ja tema hooldaja. Pilt on illustratiivne.
Vanur ja tema hooldaja. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

9. septembril alustasid Põlva maakonna hooldekodude 18 hooldustöötajat õppetööd Valgamaa Kutseõppekeskuses, et seal hooldustöötaja kutse omandada.

Üheaastasel koolitusel omandatakse hooldustööks vajalik erialane haridus. Õppetöö lõpeb juunikuu alguses kutsekvalifikatsioonieksamiga.

Lähitulevikus plaanib sotsiaalministeerium üldhooldusteenuse ehk hooldekodudes töötavatele inimestele miinimumnõuded kehtestada. Eelnõu kohaselt peab hooldustöötaja olema omandanud erialase hariduse. Haridusele kehtestatavate nõuete eesmärgiks on tagada hooldustöötaja kompetentsus.

Põlva maakonnas on kokku 13 ööpäevaringset hooldusteenust pakkuvat asutust. Neis elavad eakad või puudega inimesed, kes kõrvalabi- ja hooldusvajaduse tõttu ei ole suutelised iseseisvalt elama ning kelle toimetulekut ei ole võimalik teiste sotsiaalteenuste või muu abi osutamisega tagada.

2014.aasta andmetel viibib Põlva maakonna hooldekodudes kokku 409 inimest ehk 261 naist ja 148 meest. Põlvamaa hooldekodudes töötab kokku 100 inimest, neist 14 on erialase haridusega.

Hooldustöötajate koolitusel osalevad töötajad Krootuse, Ahja, Laheda, Leevi, Põlgaste, Põlva ja EELK Räpina Koguduse hooldustöötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles