Baltimaade kirurgid kogunevad Tallinna kongressile

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirurg
Kirurg Foto: SCANPIX

Eesti Kirurgide Assotsiatsioon koos Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskuse ja Eesti Arengufondiga korraldab 10.–12. septembrini Tallinnas Nordea Kontserdimajas Balti Kirurgide Assotsiatsiooni VIII kongressi.

Kongressi peakorraldaja Eesti Kirurgide Assotsiatsiooni juht dr Jüri Terase sõnul on kohal mitte ainult Baltikumi vaid pea kogu Euroopa kirurgia eliit ning huvi Kongressi vastu on suur.

Kongressi esimene päev on pühendatud mitmetele meditsiinivaldkonna valulistele teemadele, mis pakuvad huvi nii meditsiinipoliitika kujundajatele kui ka laiemale avalikkusele. Sel päeval räägib meditsiini rahastamisest president Toomas Hendrik Ilves, üles astuvad ka Ühendkuningriigi suursaadik Eestis Chris Holtby, Eesti Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross, Skype asutaja Jaan Tallinn, Soome tuntud futuroloog Jouni Ruoppa, professor Jüri Vain Tallinna Tehnikaülikoolist ja professor Andres Võrk Tartu Ülikoolist.

Eesti Kirurgide Assotsiatsioon loodab algatada diskussiooni teemadel, mis puudutavad valuliselt meid kõiki, nagu meditsiiniteenuse kättesaadavus, rahastamine ning tervishoiu areng piirideta maailmas.

Teadusprogrammist leiab sellised tuntud maailmanimed nagu Paul Sugarbaker (USA), Martin Schilling (CH), Graeme Poston (UK), Torbjörn Holm (SE), Krister Höckerstedt (FIN), Martin Björck (SE), Hannu Koukkanen (FIN), Richard Welbourn (UK), Andreas Kirschbaum (GER), Giampera Francica (IT), aga ka mitmed tuntud kirurgid Eestist ja mujalt Balti riikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles