VIDEOLUGU: 92aastane Albert tegi 80aastase Erta pärast seitset kooseluaastat ausaks naiseks

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albert ja Erta.
Albert ja Erta. Foto: ERR

ETV saade „Ringvaade“ käis Mustiveres külas selle suve vanimal noorpaaril: 92aastasel Albertil ja 80aastasel Ertal.

Seitse aastat tagasi, kui Alberti naine suri, pani ta ajalehte kuulutuse, et otsib kaaslast. „Tahtsin, et keegi oleks ikka seltsis,“ ütles Albert, kes elas oma eelmise naisega koos ligi 60 aastat. Erta vastaski kuulutusele.

Ertal oli selleks ajaks seitse last ja Albertil kuus. Erta lapsed suutsid peagi ema valikuga harjuda, kuid suurem osa Alberti perest isa uue kaaslasega ei leppinud. Nii otsustas Albert teha Ertale abieluettepaneku, et kõik oleks üheselt mõistetav. Seitse aastat elasid nad koos enne, kui otsustati abielluda. „Jah, tuli küll see mõte,“ ütles Albert, kes läks ja pani nimed kirja. „Et siis ei saa keegi mu kallal haukuda, et ma eikeegi ei ole,“ selgitas Erta.

Albert müüs traktori maha ja ostis sõrmused. Erta moekunstnikust tütar Helje õmbles pruutkleidi. Pärast Viljandis toimunud ametlikku paaripanemist toimus pulmapidu. Hiljem toimus laulatus Pärnumaal Erta lapsepõlvekodu lähedal kirikus. Edasi sõitis noorpaar pulmareisile Stockholmi.

Vaata videot siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles