Sõbralik Eesti avab suu ja südame

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luule Komissarov
Luule Komissarov Foto: Ugala teater

Kodanikualgatusest alguse saanud liikumine Sõbralik Eesti korraldab pühapäeval, 6. septembril Tallinnas Vabaduse väljakul tasuta toetuskontserdi, kus muusikaliste etteastete vahel astuvad sõnavõttudega üles Evelin Võigemast, Luule Komissarov, Olga Sõtnik, Andres Tarand, Jaak Prints, Vahur Kersna ja David Vseviov. Päeva juhib Loore Martma.

Sõbralik Eesti ühendab inimesi ja ettevõtteid, kes soovivad hoida meie riiki abivalmi ja avatuna.

Kodanikualgatuse toetajate ringi lisandunud näiteks BLRT Grupi kontsern, kes tegutseb seitsmes riigis ja annab tööd 20 eri maalt pärit rohkem kui 4000 inimesele. „Töö rahvusvahelises mitmekultuurilises kontsernis ei aita inimestel üksteist mitte ainult paremini mõista, vaid ka lõhub stereotüüpe ja rikastab kultuuriliselt. Me oleme harjunud inimeste üle otsustama mitte nende nahavärvi või keele järgi, vaid nende tegude põhjal. Seepärast on meil hea meel toetada üritust, mis kutsub üles sallivusele ja sõbralikkusele,“ ütles BLRT Grupi kommunikatsioonidirektor Karina Kond.

Mitmekesisuse ja kaasatuse kultuuri kannab uhkelt ka Sõbraliku Eesti teine toetaja Adcash. Ettevõtte tegevjuhi Thomas Padovani sõnul võib elu 18 eri rahvuse ja 15 keelega olla katsumus, ent üheskoos saavutatavat nähes on see enamatki väärt. „Lõppude lõpuks on piiride tarastamine nagu iseenda vangi panek. Eesti on globaalne idufirmade kasvulava paljude edulugudega ja me toetame alati mitmekultuurilist, talente, innovatsiooni ja sõbralikkust edendavat keskkonda,” rõhutas Padovani.

Pühapäeval, 6. septembril kella 15.30st algaval toetuskontserdil Tallinnas Vabaduse väljakul laulavad paljude teiste seas näiteks Ivo Linna, Lenna Kuurma, Mari Kalkun, Getter Jaani, Marten Kuningas, Birgit Õigemeel ja Jüri Pootsmann. Päeva juhib Loore Martma. Ülekannet näeb ka Postimehe veebist.

Juba alates kella 15st pakuvad rahvusköökide roogasid Eestis tegutsevad välispäritolu toidukohad Gotsu (Korea), Naan Kohvik (Türgi), Papa Joe Falafel ja Hummus (Liibanon, Lähis-ida), Tio Leno (Mehhiko), Tokumaru (Jaapan), Tasty AFRICA (Nigeeria), Lendav Taldrik (Aasia), Vao keskus (Afganistan, Dagestan, Sudaan), aga ka Toomemäe talu piirakupuhvet (Setomaa). Toidualal on kaetud pikk laud sõbralikuks koosistumiseks.

Sõbraliku Eesti algatust toetavad veel TransferWise, GrabCAD, Pipedrive, Teleport, Telliskivi Loomelinnak, AKU, Musiccase, Event Center, Jadasson, Kemmerling, Estonian World ja hetkeks ligi sada eraisikut.

Esnejad ja meeskond töötavad tasuta. Ürituse vältimatute kulude katmist saab rahaliselt toetada www.sobralikeesti.ee/toeta või avaldada solidaarsust kodulehel oma nime kirja pannes.

Päeva kava

Kell 15 rahvusköökide toiduala avamine,

kell 15.30 plaate keerutab Tõnu Kõrvits,

kell 16 päevajuht Loore Martma sissejuhatus, kõneleb David Vseviov,

kella 16.05–16.20 Wilhelm,

kella 16.30–16.45 Birgit Õigemeel ja Jüri Pootsmann,

kõneleb Evelin Võigemast,

kella 17–17.15 Euroopa Kultuuripealinna Segakoor,

kella 17.25–17.45 Ivo Linna ja Antti Kammiste, kõneleb Andres Tarand,

kella 18–18.10 Mari Kalkun,

kella 18.20–18.35 PX Band,

kella 18.45–19 Würffel, kõneleb Olga Sõtnik,

kella 19.15–19.30 Marten Kuningas ja Raul Ojamaa,

kella 19.40–19.55 Rolf

kella 20.05–20.20 Lenna Kuurma, kõneleb Luule Komissarov,

kella 20.35–20.45 Estonian Voices,

kella 20.55–21.05 Sofia Rubina, Jason Hunter,

kella 21.15–21.30 Getter Jaani ja Risto Vürst, kõneleb Vahur Kersna,

kella 21.50–22.05 Cantilena,

kella 22.15–22.30 Bombillaz ja Siiri Sisask, kõneleb Jaak Prints,

kella 2245–22.50 Siiri Sisask.

Etteastete vahel mängivad plaate muusikud ja muusikasõbrad Tõnu Kõrvits, Siim Nestor ja Sander Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles