Tartu Teerajajate allee tahab lisada väärika tartlase jalajälje

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Teerajajate Allee.
Tartu Teerajajate Allee. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu Teerajajate Allee väärtustab Tartu arengusse panuse andnud inimesi ning innustab teisi nende jälgedesse astuma ning tahab paljude teiste kõrvale taas uue nimelise jälje lisada.

2010. aastal alguse saanud alleel on Bruno Kadaku poolt pronksi valatud jalajäljed. Senised Teerajajad on Tartu Vaim, Andres Metspalu, Herta Elviste, Hannes Kaljujärv, Andrei Sõritsa, Jaan Kirsipuu, Hillar Palamets, Tiiu Sild, Tanel Laisaar ja Marget Savisaar, Tiia Toomet, Ruut Hinrikus, Mart Noorma, Ülo Niinemets, Sirje Eomõis ja Evald Rooma.

Seoses keskuse kõrval käiva soojatrassi ehitusega on kõik alleele asetatud jalajäljed ajutiselt üles võetud ning need on Bruno Kadaku juures puhastamisel.

Ettepanekuid nende kohta, kes on oma töö või teoga andnud silmapaistvalt märkimisväärse panuse Tartu linna või maakonna arengusse, ootab Tasku keskus kuni 17. septembrini keskuse veebilehel või Tasku keskuse infoletis.

Teerajajate kandidaadid valib välja žürii rahvalt laekunud ettepanekute alusel. Žüriisse kuuluvad Tartu linnavalitsuse, Tartu Ülikooli, Tartu Postimehe, Vanemuise, Tartu Ülikooli Kliinikumi, Kaubandus- ja Tööstuskoja, Maaülikooli ning aktsiaselts Estiko esindajad.

Rahva poolt pakutud kandidaatide seast valib komisjon välja vähemalt viis kõige silmapaistvamat kandidaati, kes seatakse üles avalikule hääletusele. Tänavu valitakse välja kaks teerajajat – üks žürii poolt ning üks avaliku rahvahääletuse tulemusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles