Eesti Reumaliidu käimispäeval lõi kaasa ligi 700 osalejat

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käimine. Foto on illustreeriv.
Käimine. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Reumaliit plaanib edaspidi teha aktiivsemat teavitustööd, sest inimeste teadlikkus reumaatiliste haiguste kohta on üsna madal.

Eesti Reumaliidu tegevjuht Marek Jaaksoni sõnul hakkab Eesti Reumaliit tulevikus veelgi rohkem rõhku panema teavitustööle, et iga inimene teaks, mida ta saab ise ära teha, et vältida luu- ja liigesehaigustesse haigestumist või kuidas aidata oma lähedast, kes mõnda luu- või liigesehaigust põeb.

Laupäeval kogunes Tornide väljakule ligi 700 tervisest huvituvat inimest, kes said kuulata loenguid osteoporoosist ja podagrast, mõõta tervisenäitajaid ning läbida aktiivselt kepikõndides kas 1- või 3kilomeetrist distantsi.

Eesti Reumaliit korraldas tänavu Käimispäeva juba 16. aastat ning kaasas sellega oma tegevustesse nii liikmesühinguid kui ka laiemat avalikkust.

Seega olid lisaks Tallinna linnarahvale kohal ka Eesti Reumaliidu liikmed nii Tartu, Kohila, Viljandi, Jõgeva, Võru, Pärnu kui ka Põlva reumaühingutest.

Kui praegu on käimispäev toimunud vaid Tallinnas, siis alates järgmisest käimispäevast on plaanis viia läbi suur muutus. Nimelt toimub järgmine Käimispäev koostöös Läti Reumaliiduga ning seda Valgas ja Valkas korraga.

Eesti Reumaliit on mittetulundusühing, mille eesmärk on lisaks avalikkuse teadvustamisele osaleda ka poliitika kujundamisel, mis omakorda aitab kaasa luu- ja liigesehaigete elukvaliteedi säilitamisele ja tervishoiuteenuste kättesaadavuse parandamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles