Intensiivõenduse tudengid saavad töö ja õpingud ühildada

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Medõde
Medõde Foto: Caro / Scanpix

Septembris alustab esimene rühm intensiivõenduse tudengeid oma erialakoolitust Tallinnas ja pealinnas töötavad õed saavad omandada eriõe diplomi kodu- ja töökoha ligidal.

Koostöölepe Ida-Tallinna Keskhaigla ja Tartu Tervishoiu Kõrgkooli vahel tagab, et kool avab Tallinnas töötavatele õdedele intensiivõendus erialakoolituse paari aasta vältel vähemalt kahel korral. Esimene rühm tudengeid alustab oma õpinguid Tallinnas juba lähipäevil, septembris.

„Ida-Tallinna Keskhaiglale on lepe oluline, sest see parandab intensiivõendusele spetsialiseerunud õdede ettevalmistamise võimalusi kodukoha lähedal ning pakub nõnda võimalust ühildada senisest paremini tööelu ja õpinguid. Loodame, et seeläbi töötab tulevikus senisest suurem hulk erialakoolituse läbinud õdedest just Tallinnas, " sõnas haigla õendusjuht Ülle Rohi.

Õdede erialakoolitus on mõeldud juba töötavatele, rakenduskõrgharidust omavatele õdedele. Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis on võimalik õppida kliinilise õenduse, intensiivõenduse ja vaimse tervise õenduse erialal. Intensiivõenduse alla kuuluvad anesteesia-intensiivraviõendus ning erakorralise meditsiini õendus nii haiglates kui ka kiirabis.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õe ja ämmaemanda õppekavade juhi Kersti Viitkari selgitusel alustab kõrgkool sel õppeaastal esmakordselt intensiivõenduse eriõdede koolitamist Tartus ja Tallinnas paralleelselt.

Kahe grupi peale alustab õpet kokku 34 õde. „Et erialakoolitusele tulijad valdavalt juba töötavad samas valdkonnas, siis ei saa tööjõupuuduses vaevlev tervishoiusüsteem õppe läbinute arvelt uusi inimesi juurde,“ selgitas Viitkar. „Küll paraneb märgatavalt tervishoiuteenuse kvaliteet, sest kõrgkooli, haigla ja kiirabi koostöös saavad õppijad süvendatult teadmisi intensiivõenduse valdkonnas.“

Ida-Tallinna Keskhaigla ja Tallinna Kiirabi koostöölepe Tartu Tervishoiu Kõrgkooliga peaks leevendama Ida-Tallinna Keskhaigla, Tallinna Kiirabi ja Harju maakonnale vajalike intensiivõenduse eriõdede ettevalmistamist, leevendama seeläbi tööturu vajadusi ning pakkuma paindlikku õpet, ühildamaks senisest mugavamalt tööd ja õdede erialast õpet.

Allkirjastatav koostöölepe kehtib 31. augustini 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles