Eesti Reumaliit kutsub käimispäevale

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käimine. Foto on illustreeriv.
Käimine. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval, 29. augustil kell 12 toimub Tallinnas Tornide väljakul aktiivset liikumist ning tervislikku eluviisi toetav käimispäev, mille eesmärk on luu- ja liigesehaiguste tutvustamine ning seeläbi avalikkuse teadlikkuse tõstmine. Ühtlasi on võimalik kuulata tervisealaseid loenguid ning läbida kepikõnniga 1- või 3kilomeetrine distants.

„Käimispäev pakub võimaluse veeta koos pere või sõpradega aktiivne laupäev. Kuna distantsid on mõõdukad, annab see võimaluse kaasa võtta nii pere pisemad kui ka eakamad,“ sõnab Eesti Reumaliidu tegevjuht Marek Jaakson.

Kõigile tasuta käimispäeva kuulutab koos avatuks Eesti Reumaliidu juhatuse esimees Terje Karp. Tervitussõnad ütleb Riigikogu liige ja sotsiaalkomisjoni aseesimees Monika Haukanõmm. Peale avamist saab alguse loeng „Pajatused podagrast“, mille viib läbi reumatoloog Maria Üprus. Seejärel on kõigil huvilistel võimalik kuulata loengut D-vitamiini rollist osteoporoosi ennetuses ja ravis. Samuti õpetatakse käimispäeval õiget kepikõnni tehnikat, et sellest oleks võimalikult palju kasu organismi ning luu- ja lihaskonna vastupanu tugevdamisel.

Muusikalist vahepala pakuvad Viveli Maar, Vivi Maar, DJM ja DJ-KJK. Linetantsu löövad Kantriroosid. Kohal on erinevad asutused, kes pakuvad informatsiooni, suupisteid ja muud huvitavat. Lisaks saab mõõta tervisenäitajaid. Kohapeal on võimalik laenutada tasuta käimiskeppe. Samuti toimub üritusel suur loos. Üritus on kõigile tasuta.

Käimispäev toimub juba 16. korda ning selle korraldajaks onEesti Reumaliit. Päevakava ja lisainformatsioon saab e-aadressilelt www.reumaliit.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles