On aeg end kirja panna kireva Kultuuriöö tasuta õpitubadesse ja ekskursioonidele

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriöö.
Kultuuriöö. Foto: www.tallinn.ee

Laupäeval, 29. augustil esmakordselt teoks saav Kultuuriöö pakub huvilistele kõrgetasemelisi tasuta kontserte, kaasakiskuvaid etendusi, põnevaid näitusi, arendavaid õpitubasid ja silmaringi avardavaid ekskursioone. Kirevas kavas leidub ettevõtmisi, millest osavõtjate arv on piiratud.

Kultuuriööd korraldava Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti juhataja Aini Härmi sõnul ei tohiks registreerumist viimasele hetkele jätta, vaid peaks end kohe kirja panema.

Eelnevat osavõtusoovist teavitamist ootavad järgmised Kultuuriöö ettevõtmised: Kell 16.45 ja kell 18.45 Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis (Lai 17) toimuv tunniajane töötuba näitusel „Uus põhjamaade moeillustratsioon II“, mida juhendab Britt Samoson. Registreeruda saab meiliaadressil kristi@etdm.ee.

Kella 17.–18.15 ja kella 20–21.15 eesti keeles ning kella 19–20.15 vene keeles toimuv huviretk „Harjumägi ja Lindamägi – rootsiaegsed bastionid ja nende salapärased käigud“. Huviretkel osalemise soovist tuleb märku anda meiliaadressil kok@linnamuuseum.ee või telefonitsi 644 6686.

Arvestades bastionikäikude atraktiivsust, tuleks siingi registreerumisega rutata.

Kella 18.30–20.30 ootab Harju tänava haljasalal huvilisi Silver Ulvik Viljandi Drumlabist. Tema juhendamisel toimub djembe, Lääne-Aafrika trummi mängimist õpetav töötuba. Õpihimulised saavad end kirja panna aadressil sulvik@gmail.com.

Kella 18.30–19 õpetatakse Neitsitornis (Lossi plats 11/Lühike jalg 9a) keskaegseid tantse. Juhtnööre jagatakse nii eesti, vene kui ka inglise keeles. Tantsusõbrad saavad endale koha kindlustada meilides nadezda.saar@linnamuuseum.ee.

Kell 18, 19 ja 21 saab Neitsitornis (Lossi plats 11/Lühike jalg 9a) tutvuda maiustuste näitusega. Osavõtust on tarvis teada anda aadressil neitsitorn@linnamuuseum.ee.

Kella 18.30–19.30 valmistatakse samas ajaloolisi maiustusi. Juhendamine toimub vene keeles ja maiasmokkade osavõtusoove oodatakse aadressil julia@linnamuuseum.ee.

Kultuuriöö lõpetavad kaks videvikuekskursiooni kella 21–21.45 (eesti keeles) ja kella 21.30–22.15 (vene keeles). Kuna selleks ajaks on päike juba loojunud, minnakse retkele laternavalgel. Teekonnal liigutakse läbi Taani kuninga aia Rüütli tänavale, möödutakse Harju väravast ning Kiek in de Kökist, läbitakse Komandandi aed, peatutakse Lühikese värava torni ja Neitsitorni juures. Kogu retke vältel kuuleb vanalinnaga seotud legende, müüte ning ajalooseiku. Õhtusele jalutuskäigule saab end kirja panna aadressil neitsitorn@linnamuuseum.ee.

Kultuuriöö korraldajaks on Tallinna Kultuuriväärtuste Amet koostöös Tallinna Linnamuuseumi, Tallinna Filharmoonia, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi, festivali „Tallinna tornid“ ja kaasaegse tsirkuse festivaliga Circus Tree.

Kultuuriöö kavaga saab tutvuda aadressil www.tallinn.ee/kultuurioo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles