Ida-Viru Keskhaigla avas uue hooldekeskuse

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigla. Pilt on illustratiivne.
Haigla. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ida-Viru Keskhaigla avas sel nädalal Kohtla-Järvel Järve linnaosa endises haiglakompleksis statsionaarse hooldekeskuse, septembrist hakatakse osutama ka päevahoiuteenust.

„Inimestele vajaliku abi osutamisega tegelevad nii tervishoiu- kui hoolekandeasutused ja meie jaoks oli hooldekeskuse avamine loomulik areng,“ kommenteeris toimuvat Tarmo Bakler, Ida-Viru Keskhaigla juhatuse esimees.

Tema sõnul seadis 2013. aastal uue aktiivravikorpuse avamine Ahtmes haigla paratamatu valiku ette, mida teha tühjaks jäänud vanade hoonetega – müüa, anda rendile, konserveerida, lammutada või leida uus kasutusala. Samas seoses elanikkonna vananemisega kasvab vajadus vanurite hooldekodude ja päevahoiu järele. Hoone oli seni periooditi kasutuses ajutise asenduspinnana, mille järel otsustati võtta see püsivalt kasutusse haigla hooldekeskusena. Keskus hakkab pakkuma nii statsionaarse hooldekodu kui ka vanurite päevahoiu teenust.

Augustis avatakse 22 spetsiaalse hooldusvoodiga statsionaarne osakond, septembris alustatakse vanurite päevahoiuga ning vastavalt nõudlusele laiendatakse statsionaari osa.

Hooldekodu hõlmab hooldust vajava isiku majutust ühe- või kahekohalises toas, toitlustust 4 korda päevas, hooldusprotseduure vastavalt vajadusele, abistamist hügieeniprotseduuride tegemisel, söömisel, ravimite võtmisel, igapäevatoimingute tegemisel, voodipesu vahetamist ja vajadusel abi isiklike riiete vahetamisel, vaba aja veetmise võimaldamist puhketoas ja huvitegevuse võimaldamist. Päevahoid sisaldab kolme toidukorda, järelevalvet ja teenuseid, mida hooldatav vajab.

Selleks aastaks on baasteenuse hinnaks kavandatud 19 eurot ööpäevas ja päevahoius 12 eurot päevas. 

Hooldekeskus alustab augustis 9 töötajaga, vastavalt laienemisele palgatakse 7–9 töötajat hiljem juurde. Toitu valmistatakse haigla enda köögis. Täiendava tasu eest pakutakse lisateenuseid, soovi korral ka samas hoonekompleksis asuvas taastus- ja hooldusravikliinikus. 

„Hoone läbis haigla enda ehitusbrigaadi abiga väikese uuenduskuuri, ruumid said vastava sisustuse ning sel nädalal saabuvad esimesed hoolealused,“ rääkis juuni algusest täiskohaga hooldekeskuse juhataja ametisse asunud Mare Välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles