Kodu remont pole pelgalt mugavuseküsimus

Eveliis Vaaks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remonti tehes tuleb mõelda ka sellele, et ilusa tulemuse saavutamiseks ei tehtaks ohtlikke otsuseid: nii on gaasiõnnetuste põhjuseks enamasti see, et puudub põlemisõhu juurdevool ja samuti pannakse kinni ventilatsiooniavasid.
Remonti tehes tuleb mõelda ka sellele, et ilusa tulemuse saavutamiseks ei tehtaks ohtlikke otsuseid: nii on gaasiõnnetuste põhjuseks enamasti see, et puudub põlemisõhu juurdevool ja samuti pannakse kinni ventilatsiooniavasid. Foto: PantherMedia/Scanpix

Põhjus viia kodus läbi muudatusi võib olla tingitud nii otsesest karjuvast vajadusest kui ka pelgalt soovist kodule pisut särtsu, värskust või vaheldust lisada.

Juhul kui kodu on remondi ja ehitustööde mõistes kontrolli all, kuid silm ihkab muutust, võib tihtipeale piisata ka väga väikeste nüansside ümbermängimisest. Uuendused ei pruugi rahakotile isegi rõhuvad olla, kui asjale kavalusega läheneda.

Näiteks võib köögile täiesti uue ilme anda see, kui ära vahetada välja topsid ning panna kuivained ühesugustesse purkidesse. Ka tagaseina ümbermängimine teistsuguste plaatide või värvi abil võib põneva tulemuse anda. „Pisiasjad loevad – hea mõte on lisada riiuleid, väikesi kapikesi või mängida valgustitega. Kuna vanemad inimesed üldiselt eelistavad valgusküllasust, võib hõõglambid asendada LED-lampidega,” räägib sisedisainer Victoria Rüütel.

Lihtne võimalus teha kodus kiireid muudatusi on muuta värvilahendusi.

Väiksemaid remonditöid saab osaühing Ramest Ehitus juhataja Antti Rammi sõnul inimene ka ise teha, kui on ainult jõudu, tahtmist ja pealehakkamist. „Kindlasti saab iga inimene hakkama akende värvimisega. Vana värvi eemaldamiseks on vaja üksnes kitsast pahtlilabidat ja liivapaberit, hiljem pintslit ja värvi. Ka vanade akende tihendamine takuga, vatiga ning teipimisega on ilmselt kõigile võimetekohane,” räägib ta.

Tartlasest pensionär Asta on oma korteris lihtsamaid remonditöid ise teinud, seinu värvinud ja tapeetinud. „Lae tegemiseks olen meistrimehe appi palunud. Remonditarvikuid ostes teen eelnevalt alati suure turu-uuringu ja käin mitu poodi läbi, et teada saada, kus on parimad hinnad. Püüan ostud alati allahindluste ajaks ajastada, nii on suur võimalus raha säästa,” lisab ta.

Tihti võib tekkida vajadus remondi järele siis, kui seda kõige vähem ootad. Nii juhtus ka Astaga, kui aastaid tagasi tema kodu katus äkki vett läbi laskma hakkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles