Kuidas oma vara ilusal suveajal sulide eest kaitsta?

, EBS-i õppejõud ja õigusnõustaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro/ScanPix

Suvel inimesed puhkavad, liiguvad palju ringi, peavad välipidusid. Sel perioodil aktiviseeruvad ka vargad ja kelmid, sest inimesed on palju väljas, uksed on lahti, tööriistad, jalgrattad õues, mobiilid ja muud nutisedmed väliköögis laua peal. Kõik see on varastele kerge saak.

Toon alustuseks näite väga kogenud kelmide tegutsemismustrist. Vanem naine kohtub teel poodi poolakatega, kes paluvad abi autos viibiva naise kehva tervise tõttu. Naine viib nad oma koju, kus pakub rahustavat teed ja võimaluse pikutada. Tee juures veereb jutt Poolamaale ja poolakatele. Perenaine on Poolas käinud ja hakkab õhinal oma mälestusi heietama.

Nüüd on sulidel ohvriga hea kontakt loodud. Edasi kulgeb kõik nagu filmis. Teelised kurdavad, et neil on vaja kiiresti autot remontida, aga pole hetkel nii palju raha kaasas. Võõrustaja ütleb seepeale, et sellist summat tal kodus küll pole. Koos sõidetakse maakonnalinna, kus naine peab seisma pangakontoris järjekorras, sest palutav summa ületab tema automaadis kehtestatud limiidi. Jutuka inimesena kurdab ta oma muret järjekorras ka ühele noorepoolsemale naisterahvale. See soovitab teavitada politseid. Nii ka tehakse, kuid kelmid on vist aru saanud, et midagi ei klapi ja kiirelt panga juurest ära sõitnud. Hiljem selgub uurijate vahendusel, et auto oli ärandatud ja tegemist oli tüüpilise külaliskelmide jõuguga.

See on tõestisündinud lugu, mis seekord lõppes õnnelikult. Aga alati ei pruugi ...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles