Juuratudengid pakuvad Tallinnas taas tasuta õigusabi

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus lõpetas Preatoni maksusaaga
Kohus lõpetas Preatoni maksusaaga Foto: Postimees.ee

Tallinna linnakantseleis tegutseb esmaspäevast taas juuraüliõpilaste tasuta õigusabi büroo, tasuta õigusnõu saab käesolevast nädalast jälle ka Mustamäel.

Alates 27. juulist osutavad Tallinna linnakantseleis õigusabi üliõpilased Gerli Helene Gritsenko, Karin Tartu, Olga Kuulme, Ann-Enel Valter, Piret Rummi, Marit Rüüsak ja Kätlin Robas, teatas Eesti Juristide Liit BNS-ile. Üliõpilased võtavad kliente vastu tööpäeviti kella 10–14 elava järjekorra alusel.

Tasuta õigusabi osutatakse kuni 28. augustini linnakantseleis selleks ettenähtud boksis. Esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti osutatakse õigusabi eesti keeles, teisipäeval ja neljapäeval vene keeles. Õigusnõustajad on valmis vastama linnaelanike kõikidele põhilistele õigusalastele küsimustele erinevatest valdkondadest. Keskmiselt on ühe kliendi nõustamiseks aega 20 minutit.

"Tallinna linnakantseleis on Eesti Juristide Liit osutanud õigusabi juba pikka aega. Ühest küljest on see hea võimalus õigusüliõpilastel enda juba omandatud teadmisi praktikas rakendada ning teisalt saavad Tallinna elanikud oma põhilistele probleemidele lahenduse. Tuleb aga silmas pidada, et tegu on üliõpilastega, kel pole veel pädevust iseseisvalt kohtutesse dokumente koostada ning keerulisemate probleemide lahendamine nõuab rohkem aega," märkis Eesti Juristide Liidu noorjuristide projektijuht Katarina Kiiver.

Mustamäe linnaosa valitsuses osutavad tänavu suvel õigusabi üliõpilased Jana Žuk, Anna Vinogradova ja Kätlin Robas. Tasuta õigusabi osutatakse perioodidel 20. juulist kuni 24. augustini ning 21. septembrist kuni 14. detsembrini. Nõustamine toimub igal esmaspäeval kella 13–17 elava järjekorra alusel. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles