Tunnusta eakate elu edendajaid konkursil „Aastad täis sära ja väärikust”

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk mullusest eakate festivalist.
Hetk mullusest eakate festivalist. Foto: Eakate festival

Kuuendat korda toimuv konkurss „Aastad täis sära ja väärikust” ootab eakate inimestega seotud säravaid algatusi ja ideid, et tunnustada neid vääriliste auhindadega. Ettepanekute laekumise tähtaeg on 14. september 2015.


MTÜ Inkotuba ja ajakirja 60+ korraldatava konkursi eesmärk on ergutada ja tunnustada erinevaid ettevõtmisi, mis on muutnud eakate elu paremaks. Parimad teod ja algatused pärjatakse auhindadega Eakate festivali avamisel, 30. septembril Tallinnas Salme kultuurikeskuses.

Tänavune eakate festival toimub egiidi all „Hoiame kokku”, seetõttu tõstetakse erilise tähelepanu alla eri valdkondade kokkuhoiuteemalised teod ja üritused.

„Otsime inimlikke tegusid eakalt kogukonnale või tegu eakatele, aga miks mitte ka säästunippe igapäevaelu praktiliste asjade kokkuhoidlikumaks korraldamiseks. Kahtlemata on kokku hoidmise teema kogukondlik, ka põlvkondadevaheline aktiivne sotsiaalne suhtlus ja lugupidamine,” rääkis festivali üks korraldajatest, MTÜ Inkotuba juht Eha Topolev. „See igati avatud konkurss on hea võimalus kohalikele omavalitsustele, organisatsioonidele ning ühendustele tõsta esile oma aktiivseid inimesi, tunnustada parimaid ja tegusamaid,” lisas ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla. Ka rahvusvaheline Euroopa aasta rõhutab just säästva arengu vajalikkust.


Konkursi kategooriad:

  • eakalt kogukonnale,
  • tegu eakale,
  • eakad kui kultuurikandjad,
  • eakad ja keskkond,
  • eakad ja maailm,
  • elutööauhind.

Konkursil osalemiseks tuleb registreerida särav ettevõtmine või tegu Eakate festivali kodulehel http://www.eakatefestival.ee/osale/konkurss/

või saata kirjeldus e-aadressil: eakad@inkotuba.ee või postiaadressile Hariduse 6, Tallinn 10119.

Kirjelduse pikkus on maksimaalselt üks lehekülg. Juurde võib lisada 1−3 fotot. Kindlasti tuleb lisada saatja kontaktandmed: nimi, aadress, telefon, e-post. Tähtaeg konkursitööde saatmiseks on 14. september 2015. Arvesse lähevad 2014.−2015. aasta jooksul tehtud teod.

Üle Eesti kokku tulnud eakate seas populaarseks ürituseks kujunenud festival toimub 30. septembrist 1. oktoobrini Tallinnas Salme Kultuurikeskuses. Mittetulundusühing Inkotuba korraldab kuuenda festivali koostöös ajakirjaga 60+.

Festivali toetavad Tamro Eesti OÜ, Corega, TENA, Hasartmängumaksu Nõukogu, Tallinna Linnavalitsus. Piletilevi toetaja on BENU Apteek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles