Järva-Jaani killavoor tuleb üheksandat korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANDRUS KOPLISTE

Sel laupäeval peetakse üheksandat korda Järva-Jaanis killavoori, kuhu seekord on oodatud kõik kuni kolmerattalised ja kummalised liikurid.

Järva-Jaani kultuurimaja direktori ja killavoori eestvedaja Tuve Kärneri ütlust mööda on sõidukeid registreeritud juba umbes 60. See ei ütle aga midagi, sest praktika on näidanud, et väga paljud demonstreerivad oma sõidukit alles killavoori toimumise päeval.

Kärner ütles, et kirja pandud masinate hulgast on üks huvitavamaid vast Võhma mehe päikesepatareidel töötav liikur. Kõige kummalisemat sõidukit ta siiski öelda ei oska, sest selle valivad pealtvaatajad kohapeal. Valitakse ka kõige kummalisem juht ja kõige kummalisem kaasreisija. Neile on mõeldud ka auhinnad.

Põnevate isetehtud masinate näitus algab Järva-Jaani keskväljakul kell kümme hommikul ja liigub kella 12 ajal Järva-Jaani vanatehnika varjupaika, kus näitus kestab kella 14ni. Pärast näitust tehakse kokkuvõtteid ja õhtul on varjupaiga laululaval simman ansambli Vint saatel.

Tänavu peetakse ka sääreväristajate võidusõitu, mida korraldab Rae tehnikaspordi klubi. Samuti on söeraja sääru stardidemonstratsioon, mis leiab aset raudteetammil. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles