Politsei hoiatab annetuste kogujate eest

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petised püüavad heategevuse eesmärgil heatahtlikelt inimestelt raha välja petta.
Petised püüavad heategevuse eesmärgil heatahtlikelt inimestelt raha välja petta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politseile on sarnaselt eelmiste suvedega taas laekunud teateid inimestest, kes näiliselt koguvad annetusi kurttummade keskuse loomiseks. Üldjuhul on raha kogujateks tõmmu nahavärviga inimesed, kes verbaalselt ei suhtle, viitavad allkirjadega annetuslehele ja jätavad mulje endast kui kurttummast. Eesti kurtide liit kinnitas, et nemad sellisel viisil raha annetustena ei kogu.

„Suure tõenäosusega ei jõua annetatud raha nende inimeste kaudu Eesti kurtide liidule, vaid jääb nendele samadele kogujatele, kes loodavad kurttummadena esinedes raha kerjata,“ hoiatas Tallinna kesklinna politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Jelena Mirošnitšenko.

Viimati on tõmmu nahavärviga kõhukat meesterahvast nähtud raha kogumas Tallinnas Solarise keskuse juures, kuid kindlasti võib sama käekirjaga kerjuseid kesklinnas liikuda.

„Raha annetamine nendele, kes seda ka tegelikult vajavad, on väga ilus tegu. Kuid et raha ikka õigesse kohta ja tegelike abi vajajateni jõuaks, tuleks vältida annetamist kahtlust äratavatele inimestele, kelle eesmärgid ei ole siirad ja kes abivajajaid ära kasutades raha kerjavad. Alati on võimalus raha annetada otse erinevatele organisatsioonidele ja liitudele, kelle kaudu annetus õige eesmärgi nimel kasutatakse,“ lisas Mirošnitšenko

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles