Vähiravifond toetas poole aastaga 21 eestimaalase ravi

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.kingitudelu.ee

Vähiravifond „Kingitud elu” kogus tänavu esimesel poolaastal annetustena üle veerand miljoni euro, toetuste ja abisaajate arv on kasvanud tänavu üle kahe korra.

Vähiravifondi „Kingitud elu” tänavuse esimese kuue kuu tegevustulemused ületavad mäekõrguselt terve 2014. aasta numbreid – annetusi  on kogutud juba rohkem kui eelmise aasta jooksul kokku. Alates tegevuse algusest mullu veebruaris on fond kaasanud vähihaigete heaks ligi pool miljonit eurot.

Käesoleva aasta esimese kuue kuuga panustas fond Eesti vähiravisse kokku üle 163 000 euro, toetades vähihaigeid, kes on jäänud haigekassa abita. Noorim fondi kaudu abi saanu on 36-aastane ja vanim 81-aastane. Kokku toetas fond poole aastaga 21 eestimaalase eluliselt vajalikku vähiravi.

„Fond on suhteliselt lühikese ajaga leidnud oma koha Eesti haigete toetamisel. Ühelt poolt on see veel üks võimalus üliraske terviseprobleemiga silmitsi seisvatele inimestele, kellele meie tervishoiusüsteem abi ei paku. Teisalt on fondi tegevus puudutanud väga paljusid inimesi, millest annab tunnistust annetuste suur hulk. Usun, et fondi tegevus mõjutab pikemas perspektiivis ka Eesti tervishoiusüsteemi sees tehtavaid rahastamisotsuseid,” rääkis vähiravifondi „Kingitud elu” nõukogu liige, Tartu Ülikooli Kliinikumi onkoloog Hele Everaus.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud Elu“ on asutatud Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi poolt. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles