Mereäärne Kabli vürtsitab päikeseloojanguid simmanite, kontsertide ja kohtumistega

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabli Päikeseloojangu Festival.
Kabli Päikeseloojangu Festival. Foto: Erakogu

Kabli Päikeseloojangu Festival pakub juulikuu algusest kuni 1. augustini Lõuna-Pärnumaa rannakülades kuni Läti piirini lisaks mitmekesisele muusikavalikule kohtumis- ja vestlusõhtuid, külasimmaneid, filmi- ja kirjandusõhtuid, mida vürtsitavad kaunid päikeseloojangud ning eriilmelised festivalipaigad.

Välja on pandud ajalooliste fotode näitus „Hääde meeste naised“. Näitusele on kokku kogutud ja eksponeeritud 20 suurendatud pilti Häädemeeste valla kaunitaridest 100 aasta jooksul. Näha saab fotosalongis sätitud neidude pilte kui ka ülesvõtteid perenaiste töödest-tegemistest, kodustest kohustustest ning lõbusatest olemistest. Näitus jääb avatuks kuni festivali lõpuni augusti alguses.

Festivali õue- ja kirikukontserdid ning salongiõhtud toovad tänavu publiku ette Curly Stringsi, Andres Mustoneni Art Jazz Quarteti, ETV lastekoori, jazztrio Sooäär-Vaigla-Rubeni, Jääääre ja paljude teiste esinemised.

Kosmose kolmapäevad jätkavad kirjandusõhtu traditsiooni ning sel aastal loevad luulet Ilmar Trull, Jürgen Rooste ja Kaupo Meiel. Kinoklubi on avatud Kapten Marksoni häärberi õuel, kus „Vehkeja“ filmiõhtule on tulemas ka peaosatäitja Märt Avandi.

Esmakordselt korraldatatakse põnev ettevõtmine Eesti-Läti piiril. Šõukavas „Ei saa me läbi Lätita – Bez Latvijas igauniem neizvilkut“ esinevad näitlejad Jüri Aarma ja Jānis Johansons, kirjanik Contra ja muusik Henn Rebane.

Uutest paikadest on tänavu kasutusel ka unarusse vajunud Jaagupi kauplus, nädalavahetuse pidulistele pakutakse mõnusat äraolemist laupäevases lounge clubis. Kabli rannapeod tantsitavad Genka, Trafficu, Terminaatori, Vennaskonna, Svjata Vatra ja Dali Lea Lioni saatel.

Festivali pikeima ajalooga sündmuste sari, Jüri Aarma vestlusõhtud toimuvad sel aastal RMK Kabli Looduskeskuse õuel. Vestlus- ja kohtumisõhtutel jagavad ennast publikuga Tauno Kangro, Lea Dali Lion, Hendrik Relve, Kristiina Raie.

Kabi Päikeseloojangu Festival kestab 1.juulist kuni 1.augustini. Festivali piletid on müügil Piletilevis ning kava Romantilise Rannatee kodulehel www.rannatee.ee/kablifestival

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles