Uunikumauto pälvib suurt tähelepanu

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türi muuseumi 20. sünnipäeval oli muuseumi kõrvale parki üles seatud üks vahva tehnikanäitus, kus huvilised said uudistada nii vanu jalgrattaid, mootorrattaid kui veoautot, omaaegsest pritsuvarustusest rääkimata.

1943. aastast pärit GAZ-MMi veomasina omanik Valdu Välimäe tunnistas, et uunikumauto roolis on tähelepanu garanteeritud. "Kõik vastutulijad vilgutavad tulesid, lehvitavad ja on kohe hästi rõõmsad," tunnistas ta. "Kui kuhugi seisma jääda, on kohe huviliste ring ümber. Eriti huvitab see auto meesterahvaid, kes on sellise tehnikaga elu jooksul kokku puutunud. Kui selle autoga laulupeo tuld vedasime, siis tulid inimesed juurde ja tõi heast südamest autole erinevaid varuosi."

1943. aastast pärit auto töökorras hoidmine pole omaniku sõnul raske tegevus, hoopis raskem on sellega bürokraatiast läbinärimine ja kohustusliku ülevaatuse saamine.

Vaata videost, miks ei saanud Valdu Välimäe tükk aega ülevaatusele minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles