Vähiravifond toetab 10 000 euroga 67aastase mehe ning 46- ja 50aastase naise ravi

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiravifond «Kingitud elu»
Vähiravifond «Kingitud elu» Foto: www.kingitudelu.ee

Vähiravifond „Kingitud elu“ aitab 46aastast ja 50aastast naist ning 67aastast meest võitluses vähiga, toetades nende hädavajalikku vähiravi kokku enam kui 10 000 euroga.

Kõik kolm inimest jäid ühel hetkel Haigekassa toeta, mis pani nad raske valiku leida ravi jätkamiseks omast taskust tuhandeid eurosid või jääda koju saatuse meelevalda.

Üks abisaanutest, tänavu 50. juubelit tähistanud tallinlanna kasvatab üksi kahte kooliealist last ja vähk diagnoositi tal poolteist aastat tagasi. Fond aitas naisel kätte saada soolevähiravimi Stivarga, mis maksab umbes 3000 eurot kuus. Patsient rahastab ise oma ravi 100 euroga.

Teine, 46aastane naine võitleb pankreasevähiga. Tänu fondile saab tema ravimi Abraxane esialgu kolmeks kuuks. Fond rahastab ravi 4300 euroga ja naine ise panustab oma tervisesse ligi 750 eurot.

Kolmas uue võimaluse saanud inimene on 67aastane talunik Tapa lähistelt. Kümme aastat vähi küüsis olnud mees saab fondi abiga soolevähiravimi Stivarga.

Soolevähiravim Stivarga ja erinevate vähipaikmete raviks mõeldud Abraxane ei kuulu Haigekassa soodusravimite nimekirja ning hetkel puudub selgus, kas need sinna üldse võiksid jõuda.

„Esimese 16 tegevuskuuga oleme annetustena kokku kogunud üle poole miljoni euro, mis näitab, et võitlus vähiga läheb eestimaalastele väga korda. Tänu fondi panustajatele saame muuta inimeste elusid, kinkides uut lootust lootusetusesse, valgust pimedusse. Kui ka meditsiinilist kasu koos lisa elupäevadega mitte arvestada, juba siis on selline kingitus abisaajate ja nende perede jaoks hindamatu. Soovime kolmele inimesele tervist ja rahu ning ühineme ülevoolava tänuga fondi annetajate suunal,“ ütles vähiravifondi „Kingitud elu“ juhataja Toivo Tänavsuu.

Juulikuus jätkab vähiravifond aktiivselt annetuste kogumist väliüritustel. Fondi saab panustada nii Õllesummeril, Viljandi folgil, Tallinna Merepäevadel kui ka Koit Toome ja Maarja-Liis Ilusa kontserttuuril „Maailm meie käes“. Samuti kestab suve lõpuni kampaania, kus kõikide vahel, kes saadavad 5eurose annetussõnumi numbrile 13018 loositakse iga päev välja kast jäätist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles